Aurora Innovation förbereder för europeisk expansion genom att utse ny vd
Hem NYHETER Aurora Innovation utser ny vd med sikte att öka tillgängligheten inom vården och skapa en fungerande arbetsmiljö för vårdpersonalen

Aurora Innovation utser ny vd med sikte att öka tillgängligheten inom vården och skapa en fungerande arbetsmiljö för vårdpersonalen

Publicerat av: Redaktionen

Tapani Kyrki utsågs den första juli till ny vd för Aurora Innovation, företaget bakom den marknadsledande lösningen för patient contact managment, Aurora teleQ. Han tillträder tjänsten efter att de senaste åren varit landschef för Aurora Innovation i Finland och Baltikum.

Aurora Innovation är en snabbväxande svensk SaaS-specialist inom hälso- och sjukvård. Organisationer som använder företagets Aurora teleQ-lösning hanterar sina telefonköer mer effektivt och erbjuder sina patienter professionella och punktliga tjänster.

74 procent* av Sveriges befolkning har i sin dialog med den lokala sjukvården tillgång till kommunikationslösningar som levererats av Aurora Innovation. I Sverige används Aurora teleQ av medarbetare inom vården för att hantera närmare sex miljoner samtal varje månad. Aurora Innovation är verksamma i Sverige, Finland, Portugal, Spanien och Nederländerna och har levererat mer än 3000 molnbaserade installationer till hälso- och sjukvården i Europa.

Med Kyrki som ny vd kommer Aurora Innovation fokusera på fortsatt expansion i Europa med utgångspunkt i sitt framgångsrika affärskoncept från den svenska marknaden.

Kyrki, 53, har en lång karriär inom hälso- och sjukvården i Finland. Före Aurora Innovation, har han innehaft ett flertal ledande positioner i finska företag inriktade på hälso- och sjukvård såsom Terveystalo och ögonvårdsspecialisten Silmäasema.

“Under sin tid som landschef för Aurora Innovation i Finland och Baltikum har Tapani uppvisat utomstående ledarskapsförmåga. Han har även en solid bakgrund från ledande organisationer i hälso- och sjukvårdssektorn. Aurora Innovations styrelse ser framemot företagets fortsatta utveckling under Tapanis ledning”, säger Gustaf Leijonhufvud, delägare och styrelseordförande för Aurora Innovation.

Kyrkis passion är att erbjuda vårdpersonal bättre verktyg som gör det möjligt för fler individer att komma i kontakt med sin sjukvårdsleverantör, enklare och mer effektivt, som grund för bättre hälsa och ökad livskvalitet.

Aurora Innovation förbereder för europeisk expansion genom att utse ny vd

Tapani Kyrki utsågs den första juli till ny vd för Aurora Innovation

“Jag ser mycket fram emot att axla rollen som vd för Aurora Innovations. Den fina feedback vi får från våra kunder visar på det värde vi skapar när vi ökar tillgängligheten inom sjukvården. Vårt arbete förbättrar arbetstillfredsställelsen för medarbetare inom vården och hjälper individer i behov av vård att få åtkomst till sjukvården vid en tidpunkt som passar båda, genom den mest lämpade kommunikationskanalen. Vårt mål är att bli en av de ledande SaaS-specialisternamed fokus på att öka tillgängligheten för vårdtjänster och skapa väl fungerande arbetsmiljöer i vården i Europa. Utifrån våra medarbetares ambition och kompetens är jag övertygad om att vi har en fantastisk resa framför oss”, säger Kyrki.

I influensatider, speciellt under Corona-pandemin, har antalet samtal till sjukvården ökat kraftigt. Detta ökar pressen på medarbetare att hantera volymen av individer som kontaktar hälso- och sjukvården.

För att möta den ökade samtalsvolymen har Aurora Innovation hjälpt 13 svenska regioner att sätta upp separata telefonlinjer för att hantera vaccinationsbokningar. Detta har gjort det möjligt för samtliga regioner att säkerställa hög tillgänglighet på telefon även under våren 2021.**

Tidigare i somras meddelade Aurora Innovations förre vd Martin Ingels att han valt att lämna sin position i företaget.

“Vi tackar Martin för sitt engagemang i Aurora de senaste två åren. Han är en visionär och engagerad ledare som har förberett Aurora Innovation till att bli en av de ledande SaaS-specialisterna inom hälso- och sjukvårdssektorn, med lösningar som ökar tillgängligheten för patienter och förbättrar arbetsmiljön för medarbetare inom vården”, fortsätter Leijonhufvud.

Källor:

* Folkmängd i riket, län och kommuner 31 december och befolkningsförändringar 1 januari

– 31 december 2020.

** SKR rapport för om väntetider i vården – Väntetider i vården

Aurora Innovation är ledande specialist inom SaaS-tjänster för hälso- och sjukvården med fokus på att förbättra tillgängligheten till vård och att skapa välfungerande arbetsmiljöer för vårdens medarbetare. Aurora teleQ sammanför vårdpersonal och individer i behov av vård – vid en tidpunkt och över den kommunikationskanal som passar för båda parter – vilket resulterar i en bättre upplevelse för individen och smidigare processer för vårdpersonalen. Från huvudkontoret i Sverige och kontor i Finland, Nederländerna, Portugal och Spanien expanderar Aurora Innovation löpande sitt ledarskap in på nya europeiska marknader. För mer information, se www.aurorainnovation.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>