Avrunda uppåt och handla på Apotea med gott samvete
Hem NYHETER Avrunda uppåt och handla på Apotea med gott samvete

Avrunda uppåt och handla på Apotea med gott samvete

Publicerat av: Redaktionen

Avrunda uppåt har varit en framgång i fysiska butiker under flera år. Nu lanseras den även på internet av Apotea.

Avrunda uppåt och handla på Apotea med gott samvete 1

Pär Svärdson, vd Apotea

Med en knapptryckning kan kunderna enkelt avrunda upp köpesumman i kassan. Överskottet går till SOS Barnbyar.

Apotea lanserar i dagarna en knapp i kassan som gör att kunderna enkelt kan avrunda köpesumman uppåt. Om man exempelvis handlar för 295 kronor kan man klicka på knappen och avrunda beloppet till 300 kronor innan man checkar ut. Det avrundade beloppet på 5 kronor går då oavkortat till SOS Barnbyar.

Apotea är sedan 2015 huvudpartner till SOS Barnbyar och har bland annat bidragit till SOS Barnbyars verksamheter i Kambodja, Bolivia och Ukraina. Apoteas vd Pär Svärdson har själv besökt flera av barnbyarna och sett hur pengarna som samlas in gör nytta. Just nu befinner han sig, tillsammans med kollegor från Apotea, hos SOS Barnbyar i Bolivia.

”Det har blivit en stor del av vår företagskultur att bidra till att fler barn får en trygg uppväxt. Att avrunda uppåt i kassan när man handlar hos oss tror jag kommer få ett stort genomslag och förhoppningsvis göra skillnad för många barn i världen”, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

Hittills har Apotea, deras kunder och anställda bidragit med över 8 miljoner kronor till SOS barnbyar. SOS Barnbyar, som precis dragit igång sin julkampanj ”Tjat. Kanske julens finaste gåva”, hoppas att den nya funktionen ska få fler att bidra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>