Hem NYHETERE-HÄLSA B3 hjälper Region Dalarna att införa AI i vården

B3 hjälper Region Dalarna att införa AI i vården

Publicerat av: Redaktionen

Projektet heter ”Digitalt Processtöd” och är Region Dalarnas projekt för införande av Artificiell Intelligens inom Primärvården.

B3 hjälper Region Dalarna att införa AI i vården 3B3 Consulting Group har nu fått i uppdrag att projektleda genomförandet av uppdraget.

Projektets syfte är att med hjälp av AI underlätta den initiala diagnostagningen av patienter. Arbetsmodellen utvärderas redan inom Region Skåne och inom Västra Götalandsregionen. B3 Consulting Group har nu tilldelats uppdraget att leda projektet vilket innebär ansvar för bland annat:

  • Förstudie för att klargöra inriktning och omfattning
  • Upphandling av mjukvara
  • Pilotinförande av systemet på fem vårdcentraler inom Region Dalarna samt integration mot nuvarande och framtida journalsystem

Den första etappen sträcker sig till 31 juli 2019. Därefter finns en option på förlängning i max 18 månader och inom ramen för optionen kan även omfattningen av uppdraget ändras.

– B3 har länge arbetat med Region Dalarna inom olika vårdprojekt. Det här är ett mycket spännande åtagande där vi i en teamleverans kan få möjlighet att samarbeta och tillföra kompetens från flera av bolagen inom B3-gruppen, säger Per Matsson, VD för B3 Consulting i Dalarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>