Hem Nyheter Bactiguard rekryterar erfaren Chief Medical and Technology Officer

Bactiguard rekryterar erfaren Chief Medical and Technology Officer

Publicerat av: Redaktionen

Stefan Grass med mångårig klinisk erfarenhet som läkare och forskare, kombinerat med ledande befattningar i läkemedelsindustrin, har rekryterats till en nyinrättad, global roll som Chief Medical and Technology Officer.

Bactiguard rekryterar erfaren Chief Medical and Technology Officer 3Han tillträder befattningen i oktober 2019 och kommer att rapportera till VD.

”Stefan Grass har som läkare och forskare med specialistkompetens inom anestesi- och intensivvård stor erfarenhet av den produktportfölj Bactiguard erbjuder och de komplikationer vårdrelaterade infektioner leder till, både för patienter och vårdgivare. Han är genuint utvecklingsorienterad och valde efter ett antal intensiva år i vården att ta en roll som medicinsk chef i läkemedelsindustrin.

Kombinationen av klinisk, forskningsrelaterad och kommersiell erfarenhet gör honom som klippt och skuren för den nya rollen i Bactiguards ledning och det är med glädje jag hälsar honom välkommen,” säger Christian Kinch, VD.

Stefan Grass har en läkarexamen från Karolinska Institutet och specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Han har en doktorsexamen i neurofysiologi, med fokus på smärta från Karolinska Universitetssjukhuset och har bland annat varit verksam vid thorax-kliniken.

Sedan 2011 har Stefan Grass ingått i den nordiska ledningsgruppen för CSL Behring med ansvar för Medical Affairs och Market Access.

Stefan Grass är 47 år och tillträder sin befattning i mitten av oktober, med ansvar för Bactiguards globala kliniska aktiviteter. Han kommer också att vara delaktig i utvecklingen och marknadsföringen av bolagets infektionsförebyggande produktportfölj och nya licensaffärer inom olika terapiområden.

I rollen som Chief Medical and Technology Officer kommer Stefan Grass att rapportera till VD och ingå i Bactiguards företagsledning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>