Hem Nyheter Bactiguards urinkatetrar inkluderas i det nederländska ersättningssystemet

Bactiguards urinkatetrar inkluderas i det nederländska ersättningssystemet

Publicerat av: Redaktionen

Bactiguards kvarliggande urinkatetrar (Foleys) är nu godkända i det nederländska ersättningssystemet, vilket innebär att vårdgivare inom hemsjukvården kan förse patienter med Bactiguards infektionsförebyggande produkter och förbättra deras livskvalitet.

Bactiguards urinkatetrar inkluderas i det nederländska ersättningssystemet 2

Jonas Östregård, SVP Sales & Marketing på Bactiguard.

För att kunna sälja medicintekniska produkter till de nederländska hemvårdsleverantörerna i större omfattning måste produkterna ingå i ersättningssystemet. Bactiguards Foleys är nu inkluderade, vilket innebär att vår partner i Nederländerna, Mediplast, kan erbjuda produkterna till en större grupp patienter.

”Hemsjukvård erbjuder den största marknadspotentialen för Foley-katetrar i Nederländerna. Nu när våra produkter ingår i ersättningssystemet kommer vi att kunna öka expansionstakten i landet”, säger Jonas Östregård, SVP Sales & Marketing på Bactiguard.

”Jag är mycket glad över att kunna erbjuda Bactiguards infektionsförebyggande produkter till holländska patienter och därmed minska risken för infektioner och förbättra deras livskvalitet. Nu när produkterna ingår i ersättningssystemet, kan vi erbjuda långtidskateteriserade patienter inom bland annat öppenvård, hemsjukvård och äldrevård en kostnadseffektiv lösning, som inte var möjlig förut, säger Wil Graus, försäljningschef på Mediplast Benelux.

Bactiguard och Mediplast har varit partners sedan oktober 2018.

Det ursprungliga avtalet omfattade försäljning och distribution av Bactiguards produktportfölj i Skandinavien. Redan i december samma år utökades avtalet till att omfatta Belgien, Nederländerna och Luxemburg.

Bactiguards infektionsförebyggande produktportfölj (BIP), som omfattar produkter för urinvägarna, blodbanan och luftvägarna, minskar risken för infektioner i sjukvården, användningen av antibiotika och därmed spridning av multiresistenta bakterier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>