Hem Nyheter Bayer lanserar en ny CT-injektor, MEDRAD Centargo

Bayer lanserar en ny CT-injektor, MEDRAD Centargo

Publicerat av: Redaktionen

Från september är ett nytt CT-injektionssystem, MEDRAD Centargo, tillgängligt i begränsad upplaga i Sverige.

Bayer lanserar en ny CT-injektor, MEDRAD Centargo 3Systemet kommer att lanseras brett från januari 2020.

Det senaste tillskottet inom radiologiprodukter hos Bayer har utvecklats för att hantera ett av de största behoven inom radiologin idag: Att göra mer med mindre resurser. Produkten kommer att CE-märkas i slutet av sommaren.

MEDRAD Centargo’s viktigaste egenskaper är kort uppstartstid, mindre än två minuter, och med ett enkelt handgrepp är systemet redo för nästa patient på mindre än 20 sekunder. Vidare har Centargo’s kolvbaserade teknik utformats för att säkra kvaliteten i vätskeöverföringen, även under svåra omständigheter. En integrerad streckkodsläsare minskar den manuella datahanteringen och ger bättre spårbarhet och tillgång till kontrast- och injektionsdata.

– Vi har samarbetat med radiologer för att ta fram en ny CT-injektor som kan möta kraven som finns på moderna röntgenavdelningar. Centargo har en innovativ teknologi och design som ökar effektiviteten och förbättrar arbetsprocessen genom mindre manuell hantering och handhavande, vilket gör att röntgen-teamen kan lägga mer tid där den behövs mest – hos patienterna, säger professor Dr Olaf Weber, Chef för Radiology Research and Development på Bayer.

De första injektorerna installeras under en begränsad lansering på Skånes universitetssjukhus i Malmö nu i september.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>