Bayer stärker svenskt life science-kluster
Hem NyheterForskning Bayer stärker svenskt life science-kluster

Bayer stärker svenskt life science-kluster

Publicerat av: Redaktionen

Idag öppnar Bayer nytt svenskt huvudkontor på Campus Solna vid Karolinska Institutet.

Bayer stärker svenskt life science-kluster 3Flytten stärker life science-klustret och ska bidra till ökad samverkan mellan forskning, sjukvård och företag.

Bayer – ett av världens största life science-företag – inviger idag sitt nya svenska huvudkontor på Campus Solna. Flytten är en symbol för nödvändig samverkan kring hälsa, idag och i framtiden. Forskning, sjukvård och företag kommer närmare varandra vilket stimulerar utveckling inom life science-sektorn.

Det framväxande området Hagastaden vid Karolinska Institutet och Nya Karolinska Univesitetssjukhuset är av stor betydelse för Sveriges framtida förutsättningar och attraktionskraft inom life science. Att finnas mitt i detta life science-kluster är ett strategiskt vägval för Bayer.

– Att Campus Solna har stor dragningskraft även på globala företag handlar om att kunna utveckla framtidens behandlingar. I dagens värld räcker det inte att ha världsledande forskning eller en fantastisk produkt. Innovativa lösningar skapas bäst i möten mellan olika perspektiv, kompetenser och resurser. Kreativa forskningsmiljöer, entreprenörer och större företag korsbefruktar varandra och kan tillsammans med sjukvården bidra till verklig patientnytta. Denna insikt bygger framgångsrika kluster, säger Tomer Feffer, VD för Bayer i Sverige.

Ett invigningseminiarium om innovation och life scince hålls idag kl 11.00 i Aula Medica på Karolinska Institutet. Medverkar gör bland andra Ministern för Forskning och Högre utbildning Matilda Ernkrans, KIs prorektor Karin Dahlman-Wright och Bayers styrlelsemedlem och globala innovationschef Kemal Malik. Efteråt välkomnas gäster till invigning av Bayers nya kontor.

I samband med invigningen ordnar Bayer även ett event med utvalda svenska biotechföretag. Medverkar gör representanter från den globala organisationen, däribland R&D-chefen Jörg Möller.

– Vi ser hur Norden och Stockholmsegionen har en stark kreativ miljö som gynnar uppkomsten av nya innovativa företag. I framtiden kommer vi kunna förebygga, behandla och bota sjukdomar på andra sätt än idag genom bättre föda och nya mediciner. Med kunskapsutbyte och idéer från svenska företag kan vi hitta frön till framtida succéer inom life science, säger Miriam Holstein, Bayers nordiska chef.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>