Beviljat EU-stöd för digitalisering inom vård- och omsorg
Hem NYHETER Beviljat EU-stöd för digitalisering inom vård- och omsorg

Beviljat EU-stöd för digitalisering inom vård- och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Kommunförbundet Skåne har tillsammans med nio sydsvenska kommuner blivit beviljade 23 miljoner i bidrag från Europeiska Socialfonden (ESF).

Beviljat EU-stöd för digitalisering inom vård- och omsorg 2Kommunförbundet Skåne kommer att tillsammans med Båstad, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Kävlinge, Landskrona, Sjöbo, Sölvesborg och Trelleborg att driva projektet DigiLitt.kom. Syftet med projektet är att höja den digitala litteraciteten bland projektdeltagarna. Digital litteracitet är i detta sammanhang ett paraplybegrepp för den kompetens, förståelse och inställning som behövs för att ta till sig och använda digitaliseringens möjligheter till nya arbetssätt och verktyg.

Kommunförbundet Skånes regionala projektledare Daniel Smedberg ska stötta kommunernas lokala projektledare i deras arbete.

– Jag ska försöka vara spindeln i nätet och underlätta samverkan mellan kommunerna, genom att vi tillsammans planerar och arrangerar aktiviteter i projektet och se till att vi lär av varandra, att goda exempel och erfarenheter kan spridas, under och efter projekttiden. Kommunförbundet Skåne kommer även att bidra med en projektekonom samt administration och kommunikationsstöd i projektet, säger Daniel.

Idag står alltfler inför en alltmer digitaliserad vardag. Ett av projektets mål är att medarbetare inom vård- och omsorgsverksamheter i kommunerna ska se möjligheterna i att arbeta med lösningar inom det digitala området.

– En av utmaningarna är att visa att digitaliseringen, rätt förstådd och rätt använd, oftast innebär att processer kan effektiviseras och mer tid frigöras för mänsklig kontakt med brukarna eller patienterna, avslutar Daniel.

Projektet kommer att pågå i två år med start i mars 2018 och avslutas med en spridningskonferens där resultat, metoder och erfarenheter kommer att presenteras.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>