BICO förvärvar Allegro 3D och dess nya ljusbaserade 3D-bioprintingteknik
Hem TEKNIK BICO Bioprintings förvärvar Allegro 3D och dess nya ljusbaserade 3D-bioprintingteknik

BICO Bioprintings förvärvar Allegro 3D och dess nya ljusbaserade 3D-bioprintingteknik

Publicerat av: Redaktionen

BICO meddelade nyligen att bolaget förvärvar Allegro 3D och dess nya ljusbaserade 3D-bioprintingteknik.

 Förvärvet av Allegro 3D och dess ljusbaserade 3D-bioprintingteknik stärker BICO Bioprintings position som global marknadsledare inom 3D-bioprinting ytterligare.

BICO har en gedigen portfölj med bioprintrar baserade på extruderings-, 2PP- samt DLP-teknik.

BICO har förvärvat samtliga aktier i San Digeo-baserade bolaget Allegro 3D Inc. (”Allegro 3D”) till ett initialt bolagsvärde (Enterprise Value) om 6 MUSD. Därutöver har säljarna möjlighet att erhålla 5 MUSD i form av en tilläggsköpeskilling under de kommande två åren, givet att bolaget når vissa förutbestämda finansiella mål.

BICO förvärvar Allegro 3D och dess nya ljusbaserade 3D-bioprintingteknik

Hela köpeskillingen kommer att betalas kontant. Allegro 3Ds patenterade teknik kommer att kommersialiseras av CELLINK och är ett starkt komplement till bolagets befintliga utbud av produkter som är skräddarsydda för specifika applikationsområden.

Allegro 3Ds produkter förbättrar kunderna möjlighet att uppnå skalbarhet i sin produktion och utveckling av biofabricerade konstruktioner inom regenerativ medicin och läkemedelsutveckling.

Förvärvet av Allegro 3D är i linje med vår M&A-strategi av tilläggsförvärv där Allegro 3D kompletterar CELLINKs produktportfölj väl och snabbt kan integreras och kommersialiseras i det nuvarande produkterbjudandet” kommenterar BICO Head of M&A Jacob Thordenberg

Motivering av förvärvet

Allegro 3Ds produkter och teknologi förväntas ge kunderna stora möjligheter att skala upp sina bioprintingprocesser. Givet produkternas high-throughput-karaktär erbjuds kunderna möjligheten att ytterligare skala upp tillverkningen av biofabricerade konstruktioner. Produkterna är framtagna för att optimera precision och hastighet, vilket möjliggör effektiv bioprinting i cellodlingsbrunnar. Detta är en nödvändig funktion för kunder som utvecklar och tillverkar vävnader för regenerativ medicin och läkemedelsutveckling.

Förvärvet ligger i linje med BICOs kommersiella agenda: att erbjuda teknik och hållbara lösningar som tar oss närmare en värld där on-demand-vävnader är en verklighet, vilket minskar beroendet av djurmodeller.

Genom förvärvet av Allegro 3D lägger BICO till ytterligare en kompletterande bioprintningteknik i koncernen, vilket stärker BICO Bioprintings position som global marknadsledare inom 3D-bioprinting ytterligare. Allegro 3Ds patenterade bioprintingteknik är ett starkt komplement till BICO Bioprintings portfölj med bioprintrar byggda på extruderings-, 2PP- samt DLP-teknik, vilka är skräddarsydda för specifika applikationer.

Bolaget kommer att förbli fristående enhet men kommer i kommersiellt avseende att integreras i CELLINK, ett bolag inom affärsområdet BICO Bioprinting.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>