BIOpH Footcare vinnare av Stockholm Beauty Week Award
Hem LIVSSTIL BIOpH Footcare är vinnare av Stockholm Beauty Week Award

BIOpH Footcare är vinnare av Stockholm Beauty Week Award

Publicerat av: Redaktionen

När Stockholm Beauty Week gick av stapeln på Grand Hotell förra veckan gick priset för bästa fotvårdsprodukt 2022 till det medicinska fotbadet BIOpH Footcare.

Produkten prisades för sin kraftfulla effekt mot fotsvamp, sprickor och förhårdnader, dess användarvänlighet samt att den är mycket skonsam mot såväl människa som miljö.

Produkten har varit mycket populär bland medicinska fotterapeuter under många år. För ett drygt år sedan bytte produkten namn från Biocool Footcare till BIOpH Footcare. Produkten säljs på kliniker, apotek, Skincity och bioph.com.

BIOpH presenterade grundprincipen för sina produkter samt de kliniska studier som ligger till grund för de medicintekniska produkterna. BIOpHs patenterade innovation bygger på att huden har en unik förmåga att reparera sig själv. När granulatet från BIOpH kommer i kontakt med vatten skapas en syreexplosion och den skadade huden behandlas med den aktiva lösningen. På så vis skapas en miljö på huden som ger den bästa förutsättningar att reparera sig själv. Innovationen har applicerats på behandling av fotsvamp med den prisade produkten BIOpH Footcare samt de nylanserade produkterna BIOpH Psoriasis medical bath och BIOpH Acne prone.

– Vi är oerhört stolta över att vinna Stockholm Beauty Week Award. Alla våra produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige med ett fåtal ingredienser av hög kvalitet och bevisad effekt. Vi ser priset som ett bevis för att vårt unika sätt att behandla huden uppskattas vilket är enormt glädjande för oss, säger Petra von Rohr, VD på Biocool som utvecklar och tillverkar BIOpH.

– Vår ambition är att ge våra besökare inspiration och mer kunskap om det bästa inom skönhet och hälsa. Vi är extra glada att ha med BIOpH i år eftersom de kompletterar övrigt utbud med medicintekniska produkter som har stort forskningsinnehåll, säger Maria Forssén.

BIOpH Footcare vinnare av Stockholm Beauty Week AwardStockholm Beauty Week syftar till att lyfta fram såväl svenska som internationella produkter och tjänster inom skönhet, hälsa, kropps- och hudvård. Denna gång markerade den tionde mässan i rad där ett 60-tal utställare demonstrerade sina produkter och tjänster. Dagen bjöd också på ett antal intressanta och välbesökta föreläsningar. Intresset för årets mässa var mycket stort med över 80 utställare och mer än 2500 besökare under dagen. Bakom Stockholm Beauty Week står visionären Maria Forssén med team.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>