BrainCool AB erhåller nytt patentgodkännande för BrainCool System avseende teknik med flerzonskylning
Hem TEKNIK BrainCool AB erhåller nytt patentgodkännande för BrainCool System avseende teknik med flerzonskylning

BrainCool AB erhåller nytt patentgodkännande för BrainCool System avseende teknik med flerzonskylning

Publicerat av: Redaktionen

BrainCool AB (publ ) har erhållit ännu ett patentgodkännande från svenska Patent- och registreringverket (PRV) för bolagets teknik för produkten BrainCool System.

BrainCool AB erhåller nytt patentgodkännande för BrainCool System avseende teknik med flerzonskylning 2VD Martin Waleij kommenterar:

– Vår teknik med BrainCool System med ”flerzonskylning”, dvs nedkylning av olika kroppsdelar oberoende av varandra, underlättar och förbättra kylbehandlingen och skapar ytterligare skydd för produkten. Tillsammans med patentgodkännandet i juni för att hantera frossbrytningar vid kylning är det ett stort steg för BrainCool. Det banar även väg för fler patentgodkännanden för båda tekniker i länder och regioner som bolaget prioriterar.

BrainCool har tidigare lämnat in två internationella så kallade PCT-ansökningar avseende ”shivering” (P109330003) och ”flerzonskylning” (P109330004). Bolaget fokuserar på att erhålla patentgodkännanden för dessa applikationer i Europa, USA, Japan och Sydkorea.

Övriga patentansökningar för produkten BrainCool System är inriktade på att skydda bolagets applikation av kylning av huvud/nacke, för att skapa s.k. selektiv hjärnkylning, vilket utgör en viktig del av bolagets produkt vilken även används i produkten PolarCap System.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>