Hem Nyheter BrainCool erhåller genombrottsorder på två IQool System från två sjukhus i USA

BrainCool erhåller genombrottsorder på två IQool System från två sjukhus i USA

Publicerat av: Redaktionen

BrainCools amerikanska dotterbolag BrainCool Inc har erhållit genombrottsorder på två IQool System (varumärke BrainCool System på övriga marknader) från två sjukhus i delstaten Utah i USA.

BrainCool erhåller genombrottsorder på två IQool System från två sjukhus i USA 3Sjukhusen ingår i samma kedja som har mer än tjugo sjukhus i västra USA.

VD Martin Waleij kommenterar;

– Detta är våra första kommersiella order på IQool System i USA efter en lång period av utveckling, anpassning och utvärdering av systemen. Vi är nu inne i en intensiv fas av marknadsföring och införsäljning och genombrottsordern ger eko i branschen som vi hoppas ger följdverkningar i form av fler order från fler aktörer. Dessutom har vi höga förväntningar på leasing-samarbetet med MedOne Group som vi just aviserat.

Försäljningen av de två systemen avser behandling av patienter med hjärtstopp på det ena sjukhuset och behandling av neurologipatienter på det andra. Systemen är redan levererade till sjukhusen då de sedan tidigare ingått i en utvärdering. I samband med beställningarna av kylsystemen erhöll BrainCool också initiala order på kylplattor för behandling av cirka 20 patienter/ sjukhus och en utbildning av samtlig personal kommer ske i slutet av augusti.

Försäljningen är en direkt försäljning från dotterbolaget BrainCool Inc till sjukhuset. BrainCools affärsmodell består av två delar – försäljning av själva kylsystemet (ECU 100) och försäljning av kylplattor för engångsbruk som kopplas till kylsystemet. Storleken på eftermarknaden för kylplattor beror på antalet patienter som behandlas, vilken bedöms vara betydligt större än kapital försäljningen av system.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>