Braun lanserar – Få grönt ljus för ditt hjärta – nästa generations blodtrycksmätare för hemmabruk.
Hem LIVSSTIL Braun lanserar – Få grönt ljus för ditt hjärta – nästa generations blodtrycksmätare för hemmabruk.

Braun lanserar – Få grönt ljus för ditt hjärta – nästa generations blodtrycksmätare för hemmabruk.

Publicerat av: Redaktionen

Få grönt ljus för ditt hjärta

Braun lanserar - Få grönt ljus för ditt hjärta - nästa generations blodtrycksmätare för hemmabruk. 2Trots hälsoriskerna som är förenade med högt blodtryck visar ny forskning att de flesta har dålig koll på sitt blodtryck. Över halva Europas befolkning, 63 procent, kontrollerar aldrig eller endast ibland sitt blodtryck enligt en studie gjord av Braun.

Idag söker vi alltmer information om vår hälsa med hjälp av hemteknologi. Allt från kalorier och vikt till stegräkning. Men blodtrycksmätning är något vi ofta missar, även om det kan vara en av de viktigaste hälsoparametrarna. Högt blodtryck förblir ofta oupptäckt om man inte besöker en vårdinrättning och om det inte behandlas kan det leda till allvarliga hälsoproblem som hjärtattack, stroke och njursvikt. Om det däremot upptäcks tidigt kan enkla livsstilsförändringar göra stor skillnad för att sänka blodtrycket. Genom regelbunden mätning kan man upptäcka vad som utlöser ett högt blodtryck och därigenom vidta enkla åtgärder för att förbättra hjärthälsan och det totala välbefinnandet.

Ett balanserat blodtryck är ett tecken på en hälsosam kropp, och att hålla koll på det ska vara enkelt. Med Brauns nya generation blodtrycksmätare – ActivScan 9 och iCheck 7 – har det nu blivit mycket enklare. Brauns senaste teknik erbjuder smarta, bekväma och intuitiva avläsningar som är lättförståeliga och gör det enkelt att göra blodtrycksmätning till en daglig rutin.

Brauns design gör det enkelt att få en bild av sin hjärthälsa. Blodtrycksmätarna tyder på ett smart sätt dina värden och hjälper dig att följa dina framsteg över tid genom lättförståeliga diagram och färgkurvor.  Det är sedan enkelt att synkronisera resultaten i Brauns app Healthy Heart. I appen kan man också enkelt lägga in ytterligare livsstilsfaktorer som har betydelse för hjärthälsan.  Mätningen med Brauns blodtrycksenhet är så enkel att den kan motivera dig att hantera och kontrollera den egna hjärthälsan och få grönt ljus för ditt hjärta.

Brauns blodtrycksmätare finns i två modeller – iCheck 7 och ActivScan 9

iCheck 7 (BPW4500)

Blodtrycksmätare för handled (Rek pris 1099 kr i handeln)

Film https://se.braunbloodpressuremonitors.com/braun-icheck-7-handleden/

iCheck 7 erbjuder smart och snabb blodtrycksmätning med professionell noggrannhet.

Den är lätt att sätta fast på handleden och det smarta “kulan i hål”-systemet styr dig till rätt position för att göra en noggrann avläsning.

Så snart den har avläst blodtrycket färgkodas resultatet, från grönt till rött, så att man direkt får en uppfattning sin hjärthälsa.

iCheck 7 synkroniserar de uppmätta värdena med gratisappen Healthy Heart. Appen visar alla blodtrycksmätningar i tydliga diagram och kurvor.

Tillsammans med dina blodtrycksvärden kan man också registrera dagliga sömn, kost och träning för att bygga upp en helhetsbild av sitt välbefinnande. Appen hjälper dig att förstå hur din livsstil påverkar ditt blodtryck. En enkel mätning av dina blodtrycksvärden betyder att du kan förse din läkare med en realistisk helhetsbild av dina blodtrycksändringar över tid. På det här sättet kan man med bara några få klick få en helhetsbild av sin hjärthälsa över tid.

ActivScan 9 (BUA7200)

Blodtrycksmätare för överarm (Rek pris 1699 kr i handeln)

Film https://se.braunbloodpressuremonitors.com/braun-activscan-9-overarmen/

ActivScan 9 är en bekväm och intuitiv blodtrycksmätare. Den mäter och sparar ditt blodtryck som du får åtkomst till via det dynamiska användargränssnittet. Den visar data direkt på skärmen på ett överskådligt sätt och ger en bild av din hjärthälsa.

Så snart den har avläst blodtrycket färgkodar den resultatet, från grönt till rött, så att man tydligt får en bild av sin hjärthälsa.

ActivScan 9-mätaren visar dina blodtrycksdata enkelt och elegant med hjälp av diagram och kurvor. På det här sättet kan man både se ett enstaka värde och helhetsbilden av din hjärthälsa över tid. Mätaren är helt kompatibel med smarttelefonenheter via Brauns app Healthy Heart, som ger dig åtkomst till dina data när som helst, var som helst och där du kan lägga in livsstilsdata för att skapa en fullständig bild av din hälsa och livsstil.

Vår specialanpassade manschett går lätt att fästa runt överarmen och använder sig av kontrollerad uppblåsningsteknik. Mätningen görs därför skonsamt och bekvämt.

Det dynamiska användargränssnittet är enkelt och intuitivt att använda, är i färg och styrs med ett lättanvänt navigationshjul och lättryckta knappar.

Med en knapptryckning kan du granska ditt blodtryck bekvämt i ditt hem och se hur det förändras per dag, per vecka eller per månad. Vill du se senaste veckans medelvärde? Inga problem. Vill du jämföra det med den senaste månadens medelvärde? Det kan inte vara enklare.

Brauns Healthy Heart-app

Brauns app Healthy Heart kan kopplas ihop med båda våra blodtrycksmätare så att du kan se dina blodtrycksförändringar när som helst, var som helst. Appen bygger upp en blodtryckshistorik och låter dig lägga in uppgifter om sömn, motion, mat, stress och läkemedel för att skapa en sammanfattning om din livsstil så att du kan se hur den påverkar ditt blodtryck. Du kan också delge din läkare dina blodtrycksvärden för att diskutera din hjärthälsa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>