Brighter breddar försäljningskanaler för Actiste i Thailand.
Hem NYHETER Brighter breddar försäljningskanaler för Actiste i Thailand.

Brighter breddar försäljningskanaler för Actiste i Thailand.

Publicerat av: Redaktionen

Brighter förhandlar med ett flertal lokala aktörer om försäljningsrättigheter till Actiste, Brighters unika tjänst för diabetiker, i Thailand.

Brighter breddar försäljningskanaler för Actiste i Thailand. 1

Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare

Förhandlingarna gäller en breddning av bolagets kanaler för att nå ut till större institutioner i regionen, bland annat försäkringsbolag och vårdproducenter.

– Diabetes är en snabbt växande folkhälsoutmaning i Thailand och behovet av lösningar som Actiste är mycket stort. Vi ser goda möjligheter till en framgångsrik etablering i landet, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare.

– Thailand har en mognare vårdinfrastruktur jämfört med många andra länder i regionen och därtill har man från statligt håll redan implementerat olika former av subventioner och hälsoplaner, vilka kan jämföras med exempelvis det högkostnadsskydd vi har i Sverige, säger Truls Sjöstedt.

Förhandlingarna förväntas resultera i minst ett konkret avtal under 2018.

Brighter har sedan tidigare ett partneravtal med Thailands ledande mobiloperatör AIS inför den kommande lanseringen av Actiste i Thailand. Detta partnerskap löper på enligt avtalad plan och en praktisk fördjupning av samarbetet beräknas ske efter det att Actiste har CE-märkts formellt.

Antalet diabetiker ökar snabbt i Sydostasien och idag lever över 4 miljoner människor med sjukdomen i Thailand, vilket motsvarar närmare 8 procent av landets vuxna befolkning, enligt International Diabetes Federation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>