Brighter inleder samarbete med Silviahemmet
Hem TEKNIK Brighter inleder samarbete med Silviahemmet

Brighter inleder samarbete med Silviahemmet

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett samarbete med Brighter får Silviahemmets gäster nu möjlighet att cykla med jDome BikeAround under obegränsad tid.

Som motprestation kommer Silviahemmet bidra med återkoppling kring användandet. Konkret innebär samarbetet att vi tillsammans ökar förutsättningarna för att driva produktutvecklingen framåt, genom att studera och dokumentera användarupplevelser och andra effekter.cykelvirtuellshalvbred

Dagverksamhetens besökare och personal kan nyttja hjälpmedlet fritt, och i samband med installation utbildar Brighter personal i handhavande, teknik och implementering. Samarbetet innebär att Brighters produktutveckling främjas genom ökade möjligheter till tester tillsammans med Silviahemmets besökare och personal.

– Silviahemmet är en välkänd aktör inom demensvården som strävar efter att utveckla och förbättra livet för både personer som drabbats av demens och dess anhöriga. Vi är mycket glada över att Silviahemmet ser potential i vår produkt och vi kommer genom samarbetet erhålla flera bra insikter som kommer att stödja vidareutvecklingen av jDome BikeAround, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare.

Stiftelsen Silviahemmet grundades på initiativ av H.M. Drottning Silvia på alla hjärtans dag 1996. Silviasyster- och Silviasjuksköterskeutbildning samt utbildningscertifieringar av hela enheter paras med breddutbildningar i praktisk demensvård för olika personalkategorier inom vården. Silviahemmet strävar efter att aktivt delta i utvecklingen av god vård och omsorg av personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

– Det är spännande att ta del av teknik och IT-utveckling som strävar efter att bidra med stimulans och glädje för äldre eller kognitivt sviktande personer.  Det ska bli roligt att på plats ha möjlighet att prova och få erfarenhet av jDome BikeAround, säger Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>