Hem NYHETER Brighter investerar i digital vårdgivare och ingår samarbetsavtal kring digitala vårdtjänster

Brighter investerar i digital vårdgivare och ingår samarbetsavtal kring digitala vårdtjänster

Publicerat av: Redaktionen

Brighter AB (publ) (”Brighter”) har idag ingått avtal som innebär att Brighter investerar 9 MSEK i vårdgivaren Accumbo AB.

Brighter investerar i digital vårdgivare och ingår samarbetsavtal kring digitala vårdtjänster 3Investeringen motsvarar cirka 13 procent av aktierna och rösterna i Accumbo.

Investeringen kommer i huvudsak användas till expansion och utveckling av nya vårdtjänster med både digital och fysisk vård.

Avstampet tas i Brighters diabetestjänst Actiste® och Accumbos vårdtjänst för högt blodtryck. Accumbo har sedan introduktionen av Blodtrycksdoktorn tidigare i år vårdat cirka två tusen patienter.

“Folksjukdomarna högt blodtryck och diabetes är starkt förknippade med varandra och innebär stora utmaningar för vården och ekonomin globalt. Därav ser vi att ett samarbete där vår diabetestjänst Actiste blir en del av Accumbos plattform kan skapa stor nytta för båda bolagens nuvarande och framtida patienter. Brighters IP kan ju också appliceras inom flera sjukdomar utöver diabetes,” säger Henrik Norström, vd Brighter.

Samarbetet innebär att Brighters användare, i tillägg till diabetestjänsten Actiste, får tillgång till de vårdtjänster som Accumbo tillhandahåller på sin plattform. I vårdtjänsterna engageras patienterna på nya innovativa sätt genom egna insatser och får samtidigt närmare tillgång till medicinsk expertis såsom läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster men även dietister och coacher samt remisser för provtagning. Brighters diabetestjänst Actiste kommer tillhandahållas som en integrerad del av Accumbos vårdtjänst. Om Accumbos kunder vill teckna en prenumeration på Actiste ska detta kunna ske genom Accumbos mobilapplikation.

“Investeringen förenklar utrullningen av Actiste på den svenska marknaden. Vi ser också att finns mycket goda förutsättningar att expandera samarbetet internationellt för att nå ut till ytterligare marknader, vilket också var ett starkt argument till vårt investeringsbeslut,” säger Henrik Norström.

”Både Accumbo och Brighter har stora ambitioner att i grunden förändra det sätt som samhället idag tar hand om kroniskt sjuka patienter. Det här lägger grunden för ett mycket spännande samarbete och det samtidigt som en forskningsrapport visar att vår behandlingsmetod ger en effektivare vård av patienter med högt blodtryck,” säger Pontus Bodelsson, vd Accumbo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>