Brighter och Sanmina inleder samarbete för produktionen av Actiste
Hem Nyheter Brighter och Sanmina inleder samarbete för produktionen av Actiste

Brighter och Sanmina inleder samarbete för produktionen av Actiste

Publicerat av: Redaktionen

Brighter väljer Sanmina som tillverkningspartner för den första generationen av Actiste, ett uppkopplat hjälpmedel för diabetiker som gör det möjligt att mäta blodsockret, injicera insulin samt logga blodsockernivåer och insulindoser i ett och samma verktyg.

Sanmina, som är en global Tier 1-leverantör av integrerade produktionslösningar, tillverkar några av världens mest komplexa och innovativa elektroniska och mekaniska produkter.sanmina

Valet av partner är baserat på Sanminas stora erfarenhet av att producera avancerade medicintekniska produkter, däribland miljontals andra diabetesverktyg. Ytterligare avgörande kriterier har varit Sanminas heltäckande lanserings- och tillverkningskapacitet i Sverige såväl som globalt, dess ISO 13485-certifiering samt förmåga att skala upp processen. Genom samarbetet med Sanmina kommer Brighter kunna lansera Actiste på den globala marknaden med hög effektivitet.

Brighters produkt Actiste förenklar insulinbehandlad diabetes genom att samla alla de viktigaste funktionerna i ett uppkopplat verktyg som kan mäta blodsockervärde, dosera och injicera insulin samt lagra och dela med sig av informationen. Informationen som loggas kan automatiskt delas med exempelvis anhöriga eller vården via inbyggd internetanslutning.

– Sanmina har en mycket stor kunskap om produktionsprocessen och hur man tar nya produkter till marknaden här i Sverige och är dessutom en ledande tillverkare av medicintekniska produkter, bland annat inom diabetesområdet. Sanminas erfarenhet och stora vana vid att arbeta med medicintekniska hightech-produkter gör att vi känner oss trygga inför lanseringen av Actiste, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare. Med Sanmina som partner kommer vi kunna skala upp tillverkningen för att möta den globala efterfrågan, och eftersom Sanmina har lokal närvaro i flera av våra nyckelmarknader kan processen optimeras i hög grad.

Med en pålitlig tillverkningspartner fastställd samt ett första operatörsavtal i hamn kan Actiste-teamet skifta fokus från utvecklingsfasen till produktionssättningsfasen, där arbetet med att utforma en detaljerad lanseringsplan för Actiste konkretiseras. Brighter fokuserar inledningsvis på norra Europa, där bolaget nyligen skrev ett avtal om abonnemangstjänster med Telia gällande Sverige, samt Sydostasien där man förhandlar om partnerskap med flera andra ledande telekomoperatörer.

– Sanmina är glada över att samarbeta med Brighter och stödja utvecklingen av en ny högteknologisk produkt här i Sverige. Lokalt stöd under prototypstadiet, introduktionen av nya produkter och lanseringsfasen, kombinerat med möjligheten att skala upp tillverkningsvolymen globalt är några av de värden vi bidrar med till våra kunder, säger Tord Berggren, Vice President and Plant Manager på Sanmina i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>