Bublar Group i samarbete med HTC i lanseringen av Vive Pro Eye

Bublar Groups (BUBL MTF) dotterbolag Vobling visar tillsammans med HTC upp sin mjukvarulösning i samband med lanseringen av Vive Pro Eye i Storbritannien.

Bublar Group i samarbete med HTC i lanseringen av Vive Pro Eye 1Evenemanget äger rum idag på County Hall i London.

Vobling har valts som mjukvarupartner för Vive Pro Eye, vars egenskaper bygger på den senaste utvecklingen inom teknologin för ögonstyrning och sätter en ny standard för Enterprise VR-marknaden.

Vobling har arbetat med ögonstyrningsteknik sedan 2016 då Vobling och Tobii ingick sitt utvecklingssamarbete. Bolagen har sedan dess tillsammans utvecklat ett fullskaligt VR-analysverktyg som gör det möjligt att genomföra djupstudier i virtuella miljöer. Detta partnerskap har placerat Vobling som en världsledande utvecklare med specialisering inom detta område.

Bublar Group i samarbete med HTC i lanseringen av Vive Pro Eye 2“Eye tracking innebär en mycket spännande utveckling för VR-marknaden då användarna ges möjlighet att styra VR-upplevelsen med ögonen. Med HTCs Vive Pro Eye kan vi på ett unikt sätt följa och visualisera hur användarna tittat och agerat i de olika virtuella världar vi bygger för våra kunder”, säger Anders Ribbing, VD för Vobling.

Vobling har också utvecklat en VR-baserad träningsplattform i samarbete med SJ som tågoperatören använder för utbildningen av personal i rutinprocedurer och nödsituationer. Vive Pro Eye ger en ny dimension till träningsscenarierna, vilket Vobling idag presenterar på HTC´s evenemang i London.

“Eye Tracking-integrationen är avgörande för att simulera till exempel säkerhetsrutiner och procedurer i en virtuell utbildningsmiljö. I ett scenario där vi till exempel vill säkerställa att användaren visuellt inspekterar tillståndet för en komponent, är ögonstyrning enda sättet att påvisa att inspektionen utförts korrekt. Vi har stor glädje av att kunna arbeta med ett företag som SJ, som omfamnar ny teknik för att bli Sveriges mest digitaliserade företag ” säger Alex Ennerfelt, produktionschef hos Vobling.