Hem NYHETER Bublar Group i strategiskt partnerskap med Dafo för brandsäkerhetsträning i Virtual Reality

Bublar Group i strategiskt partnerskap med Dafo för brandsäkerhetsträning i Virtual Reality

Publicerat av: Redaktionen

Bublar Group går in i nytt strategiskt partnerskap med marknadsledande Dafo som återförsäljare av den nya mobila versionen av Voblings ”VR Fire Trainer”.

Bublar Group i strategiskt partnerskap med Dafo för brandsäkerhetsträning i Virtual Reality 3Avtalet, som är ett tvåårigt licensavtal, är det första återförsäljaravtalet som bygger på Voblings plattform för virtuell träning.

Den nya VR Fire Trainer är portabel, enkel att använda och riktar sig till företag i behov av lättillgänglig träning av verkliga brandsituationer i en virtuell miljö.

Dafo kommer att vara exklusiv återförsäljare i Sverige, en viktig partner i Norden och partnerskapet omfattar även ytterligare produkt- och affärsutveckling av skalbara immersiva utbildningslösningar.

– Vi är glada över att ha hittat en stark partner för att utveckla vårt digitala   utbildningskoncept. VR-lösningen är ett utmärkt komplement till vår lärarledda och webbaserade utbildning. Realistiska miljöer och scenarier formas utifrån kundernas aktiviteter och användarnas erfarenheter förbättras ofta jämfört med praktiska släckningsövningar.  Känslan för olika släckmedel är också en viktig egenskap. VR är ett bra verktyg när det är svårt att samla större grupper eller avsätta tid för lärarledd utbildning, säger Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB.

– Jag är mycket glad över vårt partnerskap med Dafo. Vi har en återförsäljarstrategi för våra virtuella träningsprodukter, och jag kan inte tänka mig en bättre partner för vår brandsäkerhetsprodukt. Dafos gedigna erfarenhet blir en stor tillgång för oss i den fortsatta utvecklingen av produkten. Att vi tillsammans kan använda vår kunskap är oerhört värdefullt för att säkerställa att vår produkt behåller högsta kvalitet framåt, säger Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise.

Den portabla lösningen ger en stor möjlighet eftersom den inte är beroende av en dator för att fungera. Utbildningen kan göras var som helst när som helst – det är helt enkelt bara att sätta på headsetet och börja släcka bränder. Den virtuella träningslösningen ”VR Fire Trainer” tog sig också till final i Auggie Awards, som är den mest erkända AR & VR tävlingen i världen, i Silicon Valley.

– Detta partnerskap passar perfekt in i vår tillväxtstrategi och affärsmodell för Bublar Group. Planen med licensintäkter från våra skalbara produkter baserade på vår ”Virtual Training Platform” börjar nu realiseras, säger Maria A. Grimaldi, VD Bublar Group.

Brandsäkerhetsutbildning i VR löser ett antal grundläggande utmaningar i samband med traditionella träningsmetoder. Förutom att vara helt säker har VR-utbildning fördelen av att vara mer kostnadseffektiv, hållbar och skalbar, samtidigt som den erbjuder en förbättrad inlärningsupplevelse. Det finns inte längre något behov av att använda riktiga bränder för att efterlikna verkliga scenarier. Metoden innebär därför mindre miljöpåverkan och passar perfekt för träning i stadsmiljöer. Funktioner som simulering av olika nivåer av värme, rökutveckling och materialens brandfarlighet möjliggör oöverträffad grad av realism. Dessutom har virtuell verklighet den extra fördelen att möjliggöra utbildning på egen hand, vilket minimerar riskerna i samband med sammankomster i tider av Covid-19.

Det portabla erbjudandet, VR Fire Trainer, kommer att finnas tillgängligt via återförsäljare över hela världen eller genom att kontakta Vobling direkt. Arbete med att utveckla ytterligare partnerskap pågår. Olika miljöer och funktioner kommer att läggas till i produkten genom kontinuerliga uppdateringar av programvaran. Kunderna erbjuds också möjligheter till ytterligare anpassning där scenarier som rör deras respektive verksamhet kan ingå i systemet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>