Camanio Care AB skriver LoI för strategiskt förvärv inom IoT för tillsyns- och trygghetstjänster
Hem NYHETER Camanio Care AB skriver LoI för strategiskt förvärv inom IoT för tillsyns- och trygghetstjänster

Camanio Care AB skriver LoI för strategiskt förvärv inom IoT för tillsyns- och trygghetstjänster

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i Camanio Cares långsiktiga målsättning att bli den ledande aktören inom välfärdsteknik har bolaget nu tecknat ett Letter of Intent i syfte att förvärva bolaget VITAL Integration.

Camanio Care AB skriver LoI för strategiskt förvärv inom IoT för tillsyns- och trygghetstjänster 2Förvärvet kan ge Camanio Care AB en central position på den kraftigt växande marknaden för Internet of Things (IoT) för digital tillsyn och omsorg.

Innovativ öppen tjänsteplattform

VITAL Integration är ett IoT-bolag inom välfärdsteknologi, med fokus på tjänstepaketering genom en öppen dataöverföring inom vård och omsorg. Som välfärdsoperatör erbjuder bolaget lösningar och integrationer för tjänster till smarta boenden som ökar individers trygghet och självständighet, både inne i hemmet och utanför. Detta görs genom VITAL SmartCare, en tjänsteplattform som samlar och överför data från samtliga sensorer i hemmet, som t.ex. mobila trygghetslarm, kameror, lås och spisvakt, till vårdpersonal, larmtjänst, och anhöriga.

VITAL SmartCare utgör spindeln i nätet för tillsyn i hemmet, med en attraktiv affärsmodell som bygger på återkommande intäkter baserat på löpande månadsavgifter per tjänst per brukare.

Avtal med Tieto Sweden och Nacka Kommun

I april 2017 genomfördes en upphandling av digital tillsyn från Nacka Kommun. VITAL Integration vann affären i samarbete med Tieto Sweden och andra samarbetspartner, men VITAL Integration är partnern som levererar den största delen av de enskilda tjänsterna. För VITAL Integration beräknas affären med Tieto ha en total potential över 4 år på minst 30 MSEK. Antalet personer i Nacka Kommun med behov av välfärdstjänster är idag ca 1500, men väntas öka närmaste åren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>