Camanio Care skriver avtal med distributör för Bestic i Schweiz
Hem Nyheter Camanio Care skriver avtal med distributör för Bestic i Schweiz

Camanio Care skriver avtal med distributör för Bestic i Schweiz

Publicerat av: Redaktionen

Camanio Care har skrivit distributörsavtal för Bestic med Posso GmbH. Avtalet innebär att Posso får exklusiva försäljningsrättigheter för Bestic i Schweiz.

Camanio Care skriver avtal med distributör för Bestic i Schweiz 1

Fabian Neubauer, VD på Posso GmbH

Posso GmbH grundades av Fabian Neubauer utifrån önskan att öka livskvaliteten för personer med särskilda behov. Företaget erbjuder innovativa lösningar av hög teknisk kvalitet till sina kunder, lösningar som annars kan vara svåra att få tag på i Schweiz. Fabian Neubauer har själv en CP-skada och denna personliga erfarenhet har drivit honom att bidra till ökad livskvalitet för andra med funktionsvariationer. Han hindrades aldrig själv från att studera, arbeta och resa, och brinner nu för att ge andra samma möjligheter.

– Jag träffade Camanio Care i Düsseldorf på en mässa och fastnade direkt för Bestic. Det är ett innovativt hjälpmedel som underlättar för människor och ger dem friheten att äta själva. Det gör också att vård- och omsorgspersonal kan lägga sin tid på rätt saker samtidigt som stressen i måltidssituationen minskar. Bestic passar perfekt in i Possos strategi och vision och vi ser verkligen fram emot att komma igång med distributionen. Det gläder oss att vi enkelt kunde börja med att hyra Bestic, för att testa den på den schweiziska marknaden, säger Fabian Neubauer, VD på Posso GmbH.

Schweiz är ett välmående land med hög medelinkomst och välutbyggd välfärd. Samtidigt har välfärdstekniken inte fått det stora genomslaget som skett på annat håll. Det beror bland annat på att ett fåtal stora företag dominerar marknaden, vilket minskat innovationstakten. Posso utmanar detta och genom att företaget grundats ur personliga erfarenheter och behov är möjligheterna stora för att på allvar få genomslag. Målgruppen i Schweiz är köpstark och möjligheterna för offentlig och föräskringsfinansiering av hjälpmedel är också stor, vilket underlättar för tillväxt.

– Vi ser positivt på avtalet med Posso GmbH och är övertygade om att det här kan göra att Bestic får stort genomslag på den schweiziska marknaden. Vi har haft några exemplar av Bestic uthyrda till Posso under en tid nu och vi är båda nöjda med resultatet. Det känns riktigt bra att vi nu går vidare och skriver detta avtal för att kunna få ut Bestic till fler människor för att öka deras livskvalitet och frihetskänsla, säger Al Saad Chowdhury, International Sales Manager på Camanio Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>