Capio Citykliniken Helsingborg Söder öppnar lokal chatt

Nu har Capio Citykliniken Helsingborg Söder öppnat sin nya lokala chatt – något verksamhetschef Camilla Lorentzon verkligen sett fram emot.

Verksamhetschef Camilla Lorentzon är glad att kunna öka tillgängligheten på Capio Citykliniken Helsingborg Söder med den nya chatten. Bild: Oskar Lingman

-Det känns jättebra att vi tar steget vidare för en ökad tillgänglighet och att vi kan möta patienternas behov. På det här sättet kan patienterna slippa telefon- och väntrumsköer och kontakta oss när det passar dem, säger verksamhetschef Camilla Lorentzon.

Chatten kommer vara bemannad vardagar klockan 9.00 till 15.00, men patienterna kan skriva när som helst på dygnet, även på helgen.

-Till en början kommer det vara sjuksköterskor som bemannar chatten, men på längre sikt kommer vi även ta in läkare och även andra professioner, säger hon.

Sjuksköterskorna har fått utbildning och väntar med spänning på att patienterna ska börja använda verktyget.

Den 2 september slår den helt nya vårdcentralen Capio Vårdcentral Höganäs upp sina portar, där även Camilla kommer att vara verksamhetschef. Den nya vårdcentralen kommer ha en lokal chatt redan från start, bemannad av både sjuksköterskor och en läkare.

-Jag tycker det känns viktigt att ha hela det digifysiska konceptet med från början. Jag är jätteglad att vi kan lansera en chatt även i Höganäs – direkt från start, säger Camilla.

Nu ser Camilla och medarbetarna på både Helsingborg Söder och Höganäs fram emot att börja chatta med sina patienter.