Capio fortsätter att investera i den digitala vården
Hem NYHETERE-HÄLSA Capio fortsätter att investera i den digitala vården

Capio fortsätter att investera i den digitala vården

Publicerat av: Redaktionen

Capio stärker sitt engagemang i utvecklingen av digitala lösningar för sjukvården genom att investera 49 MSEK i den nyemission om 100 MSEK som e-hälsoföretaget Doctrin annonserat igår.

Genom investeringen deltar Capio i utvecklingen av nya digitala tillämpningar baserade på artificiell intelligens, vilket effektiviserar vårdprocesser och förbättrar patientupplevelsen av vården.

Capio fortsätter att investera i den digitala vården 1

Hanna Dagnell

Capio och Doctrin samarbetar sedan slutet av 2016. Under hösten 2017 startade implementeringen av de nya digitala verktygen ”Bättre Besök” och ”Läkarbesök Online” inom Capios primärvårdsverksam­het i Sverige. Båda tjänsterna baseras på en omfattande medicinsk algoritm som på ett strukturerat sätt samlar in information om patientens sjukdomshistoria. Patienten erbjuds vård där hon eller han är och då behovet uppstår. Därutöver stödjer verktygen den medicinska kvaliteten då algoritmen bidrar till mer precisa diagnoser. För läkare och sjuksköterskor innebär verktygen ett stöd i det dagliga arbetet och fler patienter kan erbjudas vård då tiden för t.ex. ett läkarbesök blir kortare.

Utrullningen till Capios 200 000 listade patienter i Skåne har slutförts och arbetet med att göra tjänsterna tillgängliga för patienter i Stockholm har påbörjats. Från och med våren 2018 kommer Capios samtliga 750 000 listade primärvårdspatienter vid 83 vårdcentraler att ha tillgång till ”Bättre Besök” och ”Läkarbesök Online”. I tillägg kommer ”Läkarbesök Online” att vara tillgängligt för samtliga invånare i Sverige.

”Samarbetet med Doctrin är ett av våra viktigaste initiativ för att förbättra vården för våra patienter genom en unik kombination av digitala tjänster och den fysiska vården inom Capio”, säger Thomas Berglund, VD och koncernchef Capio.

Capio har sedan tidigare investerat 13 MSEK i Doctrin och efter dagens nyemission uppgår Koncernens totala investering till 62 MSEK. Minoritets­posten förväntas inte ha någon väsentlig finansiell påverkan för Koncernen under 2017 eller 2018.

Doctrin AB grundades 2016 och har 29 anställda. Bolaget har säte i Stockholm. VD är Magnus Liungman.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>