Capio öppnar sin första heldigitala mottagning
Hem Nyheter Capio öppnar sin första heldigitala mottagning

Capio öppnar sin första heldigitala mottagning

Publicerat av: Redaktionen

Capio har som mål att öka intresset och tillgängligheten för digital vård.

Capio öppnar sin första heldigitala mottagningSom ett steg i den riktningen öppnar Capio en heldigital mottagning i Helsingborg där man vill erbjuda Helsingborgsborna hjälp att komma igång med digital vård och på så sätt öka tillgängligheten till Capio både digitalt och fysiskt.

Tre vårdcentraler i Helsingborg inledde projektet med målet att det ska vara enkelt att söka vård digitalt. Vilket resulterade i att Capio den 1 februari öppnade sin första digifysiska enhet på Drottninggatan i Helsingborg. På mottagningen kommer Capios personal hjälpa besökare att komma igång med digital vård.

-Att kunna söka vård online, både på vårdcentralen och nationellt, har varit möjligt länge men vi tror att det finns de som behöver lite hjälp med att komma igång. Om vi kan hjälpa våra patienter att komma över tröskeln och våga starta ett första digitalt besök skulle nog många av dem fortsätta att söka vård den vägen. Särskilt i coronatider är det rätt så skönt att slippa väntrum och onödiga transporter, säger Désirée Frost, sjuksköterska på Capio och projektledare för den digitala mottagningen.

Capios syfte med den nya mottagningen är inte att utföra fysisk vård utan att ge utrymme på Capios vårdcentraler i Helsingborg för de som behöver de fysiska besöken allra mest. Mottagningen på Drottninggatan i Helsingborg kommer i princip att vara heldigital.

De besökare som kommer till mottagningen kommer att i första hand erbjudas hjälp att komma igång med vård online, på sin egen digitala enhet (exempelvis en mobiltelefon). Vid behov kommer det även att finns möjlighet för besökare att boka en fysisk tid på någon av Capios tre vårdcentraler i Helsingborgs närområde; på Söder, i Mariastaden eller Olympia.

-Det känns jätteroligt att äntligen få slå upp portarna och välkomna våra första besökare. Det här är ett så roligt projekt som vi gör tillsammans och det är vår egen personal som engagerat sig och drivit det här i mål. Alla tre Capio vårdcentraler i stan har varit med och format konceptet och kommer även att bemanna den digitala mottagningen framöver, säger Camilla Lorentsson, verksamhetschef, Capio Citykliniken Helsingborg Söder.

Parallellt med öppningen av den nya digitala mottagningen har Capios vårdcentraler i Helsingborg även påbörjat covid-19 vaccinationer på äldreboenden runtom i kommunen. Förberedelser pågår också på Capios vårdcentraler inför den omfattande massvaccinationen, där Capio gör sig beredda på att hjälpa till.

-Troligtvis kommer lokalen på Drottninggatan att kunna användas även till kommande vaccinationer men till en början är det fokus på digitala besök, berättar Camilla Lorentzon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>