CELLINK ingår ett samarbetsavtal med CTIBIOTECH för att skriva ut patientspecifika cancertumörer
Hem Nyheter CELLINK ingår ett samarbetsavtal med CTIBIOTECH för att skriva ut patientspecifika cancertumörer

CELLINK ingår ett samarbetsavtal med CTIBIOTECH för att skriva ut patientspecifika cancertumörer

Publicerat av: Redaktionen

CTIBIOTECH leder en ny väg mot patientspecifik behandling av cancertumörer, genom användandet av CELLINKs teknologiplattform och ta en liten del av en patients tumör, expandera antalet celler och sedan skriva ut tumörer med hjälp av CELLINKs 3D-Bioskrivare, så att forskare kan upptäcka, förstå och hitta en exakt behandling för cancern.

CELLINK ingår ett samarbetsavtal med CTIBIOTECH för att skriva ut patientspecifika cancertumörer 1

CELLINKS BIO X 3D-Bioskrivare

CTIBIOTECH använder 3D teknologier, inkluderat CELLINKS BIO X 3D-Bioskrivare och Biobläck, för att avancera modeller och bana väg för att behandla cancer i framtiden.

Professor Colin McGuckin (grundare, CTIBIOTECH) “Vi är stolta över att samarbeta med CELLINK för att avancera vår 3D-bioprintteknologi när det gäller personlig cancermedicin”. www.ctibiotech.com

Kostnaden för att utveckla en ny medicin är nu estimerad till 2,5 miljarder över en tioårsperiod, av vilket 1,2 miljarder beror på forskning och utveckling samt kliniska förstudier av mediciner. Den höga andelen av misslyckanden (över 40 %) bekräftar en brist i mänskliga vitromodellers förutsebarhet av mediciners effektivitet och patienternas påverka. Betydelsen av cellulära bioassays i den prekliniska utvecklingsprocessen för läkemedelskandidater har ökat avsevärt de senaste åren. I den prekliniska fasen kan prediktiva humana cellmodeller in vitro väsentligt påskynda utvecklingstiden. Dessa sofistikerade och adaptiva in vitro mänskliga cell bioassays möjliggör kunskapsutveckling på cellsignalvägar aktiverade vid sjukdomar, vilket ger nya mål för utveckling av läkemedel. Dessutom förbättrar innovationerna i in vitro tredimensionell (3D) modellering de analysfunktioner som ska utföras inte bara på en enda cell, som historiskt utan också på hela och komplexa cellulära system för mer nyanserad och effektiv objektivering av läkemedelskandidater. CELLINKs Bioprinting-teknik, inklusive Bioprinters och Bioink, utgör kritisk teknik för framsteg inom detta område.

Professor Colin McGuckin, (grundare, CTIBIOTECH) ”Cancerterapier har varit allvarligt begränsade av vår förståelse för hur cancer växer i 3D-tumörer”.

Erik Gatenholm, (grundare och VD, CELLINK) ”Vi är alltid glada när vår teknik används för att påskynda forskning och möjliggöra nya framsteg! Forskningsfältet onkologi är ett av de viktigaste fokusområdena för oss och vi ser en stark fördel av att använda vår Bioprintingplattform för att utveckla bättre och mer realistiska cancervävnadsmodeller så att vi kan utveckla bättre behandlingar.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>