CELLINK lanserar BIO CELLX, en biodispenseringsplattform för automatisering av 3D-cellodling
Hem PRODUKTNYTT CELLINK lanserar idag BIO CELLX, en biodispenseringsplattform för automatisering av 3D-cellodling

CELLINK lanserar idag BIO CELLX, en biodispenseringsplattform för automatisering av 3D-cellodling

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 mars meddelade CELLINK, ett BICO-koncernbolag, att bolaget lanserar BIO CELLX, ett system som använder förvaliderade protokoll för att automatisera arbetet med 3D-cellodling.

BIO CELLX bygger vidare på CELLINKs imponerande bioprintnings-portfolio genom användandet av beprövad teknologi, som det patenterade ”Clean Chamber”, och ny teknologi, som nya metoder för automatisk blandning av hydrogeler och celler, dispensering med hög precision samt automatisk kalibrering av printmunstycket, vilket ger ett system som möjliggör ett reproducerbart och snabbt skapande av 3D-modeller.

CELLINK lanserar BIO CELLX, en biodispenseringsplattform för automatisering av 3D-cellodling

Bild av BIO CELLX från Cellinks nyhet

Introducerandet av konceptet med förvaliderade protokoll gör att BIO CELLX ger cellbiologer möjligheten att utveckla 3D-modeller utan att behöva koda, skapa CAD-modeller eller välja och optimera parametrar.

BIO CELLX nyttjar även möjligheterna och kraften inom biokonvergens genom användandet av ECM-baserade hydrogeler från Advanced BioMatrix, ett annat BICO-koncernbolag.

  • ”Denna produkt är ett viktigt steg för att sprida budskapet om cellodling i 3D och de många fördelar som det ger cellbiologer. Med BIO CELLX har vi utvecklat en lösning som effektivt stärker forskares förmåga att övergå till 3D-cellodling, vilket kommer ge effektiva och reproducerbara modeller som verkligen kan förbättra forskningsresultaten,” säger Johan Norrman, CTO för CELLINK.
  • ”Vi är glada över att ha tagit fram BIO CELLX åt läkemedelsutvecklare. De senaste 5 åren har vi spenderat med att utveckla nyskapande bioprinters och vi har nu använt denna expertis för att utveckla en automatiserad biodispenseringsplattform som gör kraften av 3D tillgängliga åt alla genom en enkel uppstartsprocess och ansträngningslös uppblandning av material och celler. Vi ser framemot att förse läkemedelsindustrin med teknik som, genom att bidra med biomimetiska modeller, vi hoppas kommer skapa meningsfulla genombrott inom cancerforskning och utvecklingen av cancerbehandlingar,” tillägger Cecilia Edebo, CEO för CELLINK.

BIO CELLX valdes som finalist i ”the New Product Award” på den senaste SLAS-konferensen med motiveringen att produkten har en god chans att påverka och göra ett avtryck i marknaden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>