ChemoTech initierar en långsiktig strategi för sina affärsområden
Hem Nyheter ChemoTech initierar en långsiktig strategi för sina affärsområden

ChemoTech initierar en långsiktig strategi för sina affärsområden

Publicerat av: Redaktionen

Efter ett år fyllt av framgångar initierar Bolaget sin nya strategi som tydliggör vägen framåt för Bolagets båda affärsområden.

ChemoTech-koncernen bedriver sedan 2020 två affärsområden, veterinär- och humanmedicin som förutom att dela den unika TSE1-teknologin har relativt olika förutsättningar.

Som en följd av detta har Bolaget under året genomfört ett övergripande strategiarbete i syfte att optimera de kliniska och kommersiella möjligheterna för respektive affärsområde.

Vetiqure (Animal Care)

Det är idag tydligt att Bolagets veterinärmedicinska verksamhet har minst lika stora kommersiella möjligheter som Bolagets humanmedicinska verksamhet, men där försäljning och kliniska framgångar kan genomföras parallellt. Inom Vetiqure kommer det därför läggas stort fokus på försäljning i Europa, USA och Mellanöstern. Parallellt med försäljningsarbetet kommer Vetiqure att genomföra kliniska studier för att påvisa konkurrensfördelarna med TSE jämfört med den äldre ECT2-tekniken. Till skillnad från humanmedicin kommer dessa studier vara betydligt mindre och associerade med mindre regulatoriska och administrativa processer.

ChemoTech (Human Care)

ChemoTech initierar en långsiktig strategi för sina affärsområdenEfter den framgångsrika CE-processen av IQwave 3.0 CE och etablering av samarbete med det statliga AIIMS sjukhuset i Jodhpur i Indien är Bolaget redo att öka takten inom såväl klinisk som kommersiell utveckling även här. Dock förväntas inte tillväxttakten gå lika fort som för Vetiqure.

En ny strategi är nu på plats där Bolaget tydligt etablerar två separata marknadsstrategier för TSE behandlingen, en för ytliga tumörer och en för utvecklingsprojektet för djupt sittande tumörer.

I samband med detta sammanfogas även Bolagets program för smärtbehandling för tumörer i ryggrad och skelett (D-EEPC3) med TSE för djupt sittande tumörer.

IQwave 3.0 CE som primärt utvecklades för ytliga tumörer kommer fortsätta att ha Asien, Mellanöstern och Afrika som huvudmarknad. På dessa marknader är behovet av ny teknologi för ytliga tumörer betydligt större än i Europa och marknadsetableringen kan gå betydligt snabbare.

Etableringen av vårt nya ”Centre of Excellence” på Innovationscentret på AIIMS i Jodhpur, är en mycket stor milstolpe för ChemoTech. Där kommer delvis statligt finansierade studier bedrivas i syfte att skapa klinisk dokumentation för att stödja en bred lansering av TSE i såväl Indien som andra delar av Asien.

För att på allvar etablera TSE i Europa och Nordamerika kommer Bolaget koncentrera verksamheten till samarbeten där sjukhus och institut redan har finansiering för studier på cancerindikationer för djupt sittande tumörer i känsliga områden, såsom bukspottkörtelcancer. Det är här TSEs unika och mer skonsamma egenskaper skapar stort intresse. Genom detta etablerar vi två humanmedicinska kliniska inriktningar med vardera enormt stora potentialer och som till stor del kan dela på vår CE-märkta TSE-plattform.

”Det känns verkligen att ChemoTech har nått en helt ny nivå när vi nu kan etablera samarbeten med ledande organisationer och medicinska forskare läkare som delar våra visioner om möjligheterna med vår TSE-teknologi. Det blir då än viktigare att skapa en långsiktig strategi och bygga vidare på vår teknologi och kunskap.” – säger Mohan Frick, VD

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>