Citikliniken Labs erbjuder hälsoanalyser och läkarkonsultation över video för privatbetalande kunder
Hem NyheterE-hälsa Citikliniken Labs erbjuder hälsoanalyser och läkarkonsultation över video för privatbetalande kunder

Citikliniken Labs erbjuder hälsoanalyser och läkarkonsultation över video för privatbetalande kunder

Publicerat av: Redaktionen

Citkliniken Labs, som erbjuder hälsoanalyser på nätet, lanserar videokonsultation med läkare, citikliniken24, för att diskutera analysresultatet.

Citikliniken Labs erbjuder hälsoanalyser och läkarkonsultation över video för privatbetalande kunder 3Citikliniken Labs har nyligen lanserat hälsoanalyser på nätet vilka är anpassade för kvinnor och män. Citikliniken Labs erbjuder ca. 50 olika hälsoanalyser, specifika och mer sammansatta hälsoanalyspaket med utvalda hälsomarkörer. Nyligen lanserades exempelvis hälsoanalysen Feminea Hormon med fokus på kvinnans hormonstatus.

Kunden kan enkelt beställa en hälsoanalys på Citikliniken Labs hemsida. Kunden kan sedan välja en blodprovsmottagning i Sverige för att ta sitt blodprov. En e-remiss skickas till vald blodprovsmottagning och inom en vecka efter att blodprovet har tagits är blodprovet analyserat.

Kunden kan sedan med sitt BankID logga in på Mina Sidor hos Citikliniken och ta del av analysen och läkarens rekommendationer. I tjänsten ingår Citikliniken Konversationer som är en sekretesskyddad och avancerad konversationsfunktion mellan kunden och Citikliniken Labs för att diskutera hälsoanalysen.

Nu lanserar Citikliniken Labs en tjänst med videokonsultation med läkaren för att tydligare och effektivare diskutera hälsoanalysen direkt med kunden. Videotjänsten heter Citikliniken24 och är en liknande typ av tjänst som nu alltfler börjar vänja sig vi inom vården med lyckat resultat. På samma sätt som med Citikliniken Konversationer måste kunden logga in med BankID för säker identifiering. Videotjänsten är en s.k peer-to-peer tjänst, vilket innebär att ingen information sparas på någon server varken under eller efter videokonferensen.

– Videokonsultation med läkare i samband med sin hälsoanalys är en självklar och samtida utveckling av e-hälsotjänster som vi tror kan bli en uppskattad tilläggsservice, säger Roger Svensson, VD för Citikliniken.

– Att vara med och utveckla tillgängliga e-hälsotjänster som naturligt är av mer diskret natur är inspirerande, säger Isabella Svensson, vice VD för Citikliniken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>