Hem NYHETER Coala Life reser ytterligare 11 miljoner kronor i expansionskapital

Coala Life reser ytterligare 11 miljoner kronor i expansionskapital

Publicerat av: Redaktionen

[PARTNER] Coala Life har idag rest ytterligare drygt 11 miljoner kronor i expansionskapital för att accelerera kommersialiseringen och etablera bolaget på den amerikanska marknaden.

Coala Life reser ytterligare 11 miljoner kronor i expansionskapitalRundan har huvudsakligen tecknats av Blue, ett svenskt investmentbolag, samt av ledande befattningshavare i bolaget.

Det svenska medicinteknikföretaget Coala Life, pionjären inom digital hjärtdiagnostik och individcentrerade medicinska innovationer, har idag rest ytterligare kapital för att accelerera kommersialiseringen och etablera bolaget på den amerikanska marknaden – som ett led i att bolaget nyligen erhöll ett 510(k) godkännande av det amerikanska läkemedelsverket FDA.

Blue är ett Stockholmsbaserat investmentbolag med fokus på hållbara innovationer med globala ambitioner inom sektorerna hälsovård och energi. Bland övriga investeringar kan nämnas bolagen Bluewater, Climeon och Visiba Care.

”När vi nu tar klivet ut i världen och gör Sveriges största digitala satsning någonsin för hjärtat så känns det extra roligt att få med Blue som investerare. Tillsammans skapar vi nu förutsättningar för alla kunna följa sitt hjärta på lika villkor för att förutspå och förhindra hjärtsjukdomar.”, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

Investeringen är ett tillägg till nyligen meddelad investering om 92 MSEK. Totalt har bolaget nu tillförts drygt 103 miljoner kronor i emissioner genomförda under våren 2019. Carnegie Investment Bank AB har agerat finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå AB har varit legala rådgivare i samband med finansieringsrundorna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>