Hem NYHETER Corona-pandemin förändrar arbetet med försäljning och marknadsföring

Corona-pandemin förändrar arbetet med försäljning och marknadsföring

Publicerat av: Redaktionen

Drygt 6 av 10 chefer inom sälj och marknad har gjort stora förändringar i sättet de säljer på under Corona-pandemin.

Corona-pandemin förändrar arbetet med försäljning och marknadsföring 2

Anna Albinsson, Chief Marketing Officer på Bisnode Group.

Likaså anger ca 50 procent av dessa chefer att de gjort stora ändringar i sin marknadsföring på grund av Corona-krisen. Endast 6 procent av respondenterna har angivit att en ändring i marknadsplanen varit bland de tre mest prioriterade frågorna under den första månaden, då pandemin fick en stor påverkan på affärslivet. I stället har frågor om kostnader, personalens hälsa och befintliga kunder varit högst på agendan, detta visar en färsk Novus undersökning utförd på uppdrag av Bisnode.

Mot bakgrund av Corona-krisen har 30 procent av de tillfrågade utökat sin merförsäljning till befintliga kunder och 29 procent har kommit att använda sig av nya försäljningskanaler.

Ett verktyg som 22 procent av respondenterna använder sig av för att nå nya kunder är att skicka nyhetsbrev, där anmärkningsvärt nog endast 21 procent säger att de använder sig av Corona-anpassade erbjudanden.

– Corona-pandemin har påverkat hela samhället och det gäller nu att snabbt ställa om sina marknadsföringsinsatser och anpassa sitt erbjudande utefter det som efterfrågas säger Anna Albinsson, Chief Marketing Officer på Bisnode Group.

Anna fortsätter

– För att sticka ut och nå sin målgrupp under Corona-krisen krävs att man jobbar datadrivet med sina kampanjer, samt aktualiserar det innehåll som man producerar.

För en av fyra har beslutsunderlag blivit mer baserade på erfarenhet och magkänsla. Motsvarade siffra bland högre chefer är 40 procent. En annan fjärdedel av respondenterna har gått i motsatt riktning och angett att deras beslutsunderlag kommit att bli mer datadrivna.

Så gjordes undersökningen

Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Bisnode. Målgruppen för undersökningen är svenska högre chefer eller mellanchefer med minst 10 anställda i ålder 21-68 år. Totalt har 500 intervjuer genomförts under perioden 3-14 april 2020. Deltagarfrekvensen är 72 procent. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>