CoSafe och SOS Alarm inleder samarbete
Hem TEKNIKSÄKERHET CoSafe och SOS Alarm inleder samarbete

CoSafe och SOS Alarm inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan CoSafe användare skicka larm till SOS Alarms larmcentral direkt från CoSafe appen.

 Genom ett nytt samarbetsavtal mellan CoSafe och SOS Alarm breddas skolstrygghetskonceptet och fler tjänster tillgängliggörs för skolorna.

Hösten 2020 lanserade CoSafe konceptet Skolsäkerhet i hela Sverige och 6 månader senare nådde bolaget milstolpen 50 000 elever. Nu tar CoSafe nästa steg i sin satsning på koncept Skolsäkerhet och tecknar samarbetsavtal med SOS Alarm Sverige AB gällande deras tjänst Skoltrygghet.

Samarbetet mellan SOS Alarm och CoSafe innebär att skolor som använder CoSafe kan koppla sina larm direkt till SOS Alarms larmcentraler. SOS Alarm vidtar sedan åtgärder enligt överenskomna larmplaner. SOS Alarm har förmåga att agera inom en rad områden med resurser som polis, ambulans, räddningstjänst, väktare och andra aktörer.

– Skolan ska vara en trygg plats för elever och lärare men tyvärr ser vi en utveckling där vardagen ser annorlunda ut. Med samarbetet mellan SOS Alarm och CoSafe stärker vi våra förmågor med att skapa en attraktiv skoltrygghetstjänst, säger Ronny Berg Partneransvarig hos SOS Alarm.

Varje månad skickar SOS Alarm också en händelserapport till den enskilda skolan samt huvudmannen. En huvudman som ansluter flera skolor får således en förstärkt lägesbild, beslutsunderlag för riktade åtgärder samt möjlighet till uppföljning vilket blir en del av skolans trygghets- och kvalitetsarbete.

CoSafes säkerhets- och kommunikationsplattform används idag av huvudmän som representerar över 50 000 skolelever. Framgångsreceptet har varit att lösa stora utmaningar som inrymning på ett väldigt enkelt sätt. Samarbetet med SOS Alarm utgör den sista pusselbiten i vår skolsäkerhetslösning för att förebygga och minimera effekterna av incidenter i skolvärlden, säger Alexis Nicou VD CoSafe Technology.

Samarbetet inleddes i maj 2021 och de nya tilläggstjänsterna finns nu tillgängliga för skolorna att beställa via CoSafe Technology.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>