Hem NYHETER Cuviva vinner brons i inUse Award 2019

Cuviva vinner brons i inUse Award 2019

Publicerat av: Redaktionen

E-hälsobolaget Cuviva tog igår kväll hem bronsplatsen i inUse Award 2019.

Cuviva vinner brons i inUse Award 2019 2

Fredrik Koffner, medgrundare Cuviva och Hannes Larsson Head of Design, Cuviva. Foto: Géza Ribberström

Utmärkelsen lyfter fram svenska lösningar som gör användarnas vardag enklare och roligare.

– Våra användare är äldre personer som ofta är nya inför att använda digitala hjälpmedel. Det är fantastiskt att se hur 95-åringar med enkelhet hanterar vårt digitala verktyg. Alla på Cuviva har genomfört en stor teaminsats som gör att vi kan ta emot den här utmärkelsen, säger Fredrik Koffner, medgrundare av Cuviva.

Cuviva utvecklar e-hälsolösningar som fokuserar på att hjälpa de mest behövande patienterna i vården; multisjuka och sköra äldre. Gruppen utgör cirka 3-4 procent av befolkningen men 50 procent av de totala vårdkostnaderna. En grupp som ofta bor hemma, men av naturliga skäl är frekventa sjukhusbesökare.

Med Cuvivas användarvänliga mätverktyg och en läsplatta kan patienterna själva mäta och rapportera exempelvis blodtryck, puls och vikt till sin vårdgivare.

Dessutom följs värdena upp av vårdpersonal på distans som också har regelbundna videomöten med patienterna. Det gör att patienten kan stanna hemma i trygghet och vårdas proaktivt.

– Istället för dagens till del reaktiva vård, så skapar vi möjligheten för vårdgivaren att i högre grad utgå från patientens individuella behov vid varje enskilt tillfälle. För att det ska fungera måste vårt verktyg vara lätt att använda eftersom patienterna med störst behov också ofta lever i digitalt utanförskap, något som ställer höga krav på användarvänlighet och design, säger Hannes Larsson, Head of Design på Cuviva.

Cuvivas arbete är värderingsdrivet och utgår från visionen om demokratisk digitalisering för jämlik vård och omsorg.

– Vi vill möjliggöra nya proaktiva arbetssätt som skapar en bättre vård och livssituation för patienten men också bättre arbetsmiljö och vårdekonomi. För det krävs nya digitala innovationer. Men om alla ska kunna vara en del i den digitaliseringen så måste vi inkludera de som har minst erfarenhet av digitala verktyg. Där har användarvänlighet en stor roll att spela, säger Fredrik Koffner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>