Cyberattack mot Region Uppsala påverkar tekniska system – ingen påverkan på patientsäkerheten
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Cyberattack mot Region Uppsala påverkar tekniska system – ingen påverkan på patientsäkerheten

Cyberattack mot Region Uppsala påverkar tekniska system – ingen påverkan på patientsäkerheten

Publicerat av: Redaktionen

Region Uppsala har drabbats av en cyberattack och störningar förekommer över hela länet.

Cyberattack mot Region Uppsala påverkar tekniska system – ingen påverkan på patientsäkerheten 2Viruset är ett så kallat utpressningsvirus som försöker att låsa och kryptera filerna i datorer. Något viruset åtminstone ännu inte har lyckats med, inga filer har krypterats, men det skapar störningar.

Cyberattacken påverkar de fastighetssystem som reglerar ventilation, värme och kyla. Drift och teknik arbetar för att komma till rätta med störningarna och prioriteringar görs utifrån vilka system som är viktigast för den kritiska vårdverksamheten.

Patientsäkerheten bedöms inte vara hotad och inga operationer är inställda. Felsökning och uppdateringar pågår för närvarande dygnet runt. Detta arbete kommer att pågå så länge som det behövs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>