Hem Nyheter Daglig verksamhet tillverkar skyddsvisir till vården

Daglig verksamhet tillverkar skyddsvisir till vården

Publicerat av: Redaktionen

Cafégruppen och kulturgruppen inom daglig verksamhet tillverkar engångsvisir till vårdpersonalen i Eslövs kommun.

Kommunen har i dagsläget ingen brist på skyddsutrustning inom vården, och daglig verksamhet gör en viktig insats så att vi inte riskerar att stå utan engångsvisir.

– Vi fick frågan om vi var intresserade av att hjälpa till att tillverka visiren. Eftersom vår vanliga verksamhet på Café Karidal har stängt på grund av corona-pandemin, passade det oss bra att få ett nytt och viktigt uppdrag, berättar Ann-Katrin Persson, handledare för cafégruppen.

 

Vill gärna ha fler overheadblad

Daglig verksamhet tillverkar skyddsvisir till vården

Redan har daglig verksamhet tillverkat ett par hundra skyddsvisir till vårdpersonalen

Visiren som består av overheadfilm, en skumgummidämpning och ett resårband tillverkas efter mallar från Södersjukhuset i Stockholm.

– Vi skickade ut till alla kommunens verksamheter att vi behövde overheadfilm för att kunna göra visir till vårdpersonalen. Gensvaret har varit stort. Många har lämnat in de overheadpapper som ju sällan används längre och som mest ligger i förråd till ingen nytta. Fast vi tar gärna emot ännu fler. Resårband och skumgummi köpte vi in och sedan var det bara att sätta igång, säger Ann-Katrin Persson.

Viktigt uppdrag

Tillverkningen har bara varit igång ett par dagar och redan har gruppen hunnit göra ett par hundra visir. De färdiga visiren lämnas till de lager där kommunens skyddsutrustning förvaras för vidare transport till verksamheterna efter behov.

– Alla brukare tycker det här är ett jättebra uppdrag. En brukares förälder jobbar inom vården och i gruppen är man väl medveten om hur viktigt det är med skyddsutrustning för vårdpersonal.

Visiren är av engångstyp, det vill säga att de kastas efter användning, och ska användas tillsammans med munskydd.

Välkommet initiativ

– Daglig verksamhets hjälp med att tillverka engångsvisir är ett välkommet initiativ. Vi jobbar för att vara så förberedda som möjligt för att inte riskera att stå utan skyddsmaterial till vår personal, säger Josef Johansson, förvaltningschef för Vård och Omsorg.

Eslövs kommun har varit förutseende och startade tidigt med att säkerställa att det finns tillräckligt med skyddsutrustning för kommunens verksamheter. Tack vare det har personalen inom Vård och Omsorg den skyddsutrustning som behövs när behov uppstår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>