Dags att utse Sveriges hetaste teknikbolag – 33-listan

3d-printer för mänsklig vävnad, IT-lösningar för att förbättra beslutsunderlaget inom läkemedelsutveckling eller molnbaserad mjukvara till vindkraftsindustrin. Vilken av dessa tre innovationer från Göteborgsregionen kommer direktkvalificera sig in på 33-listan ? Svaret kommer på tisdag. 

Under en kväll på Lindholmens Conference Center kommer tre regionala företag få chansen att under 60 sekunder pitcha sina affärsidéer live inför en jury. Vinnaren slår sig direkt in på årets 33-lista som avslöjas i sin helhet 12 april i Stockholm.teknik bolag

För nionde året i rad inleder 33-listan jakten på landets vassaste unga teknikföretag. På tisdag står Göteborg som värd under den tredje regionsfinalen 2016. Juryn i Göteborg består av: Deborah Lygonis, Björn Österlund och Jonas Ryberg från Ny Teknik

Följande tre företag gör upp i pitchen:

Cellink

Captario

Greenbyte

Bland tidigare regionala vinnare märks bolag som Speedment, Innotel och Appland.

Det finns ett ökande teknikintresse i Göteborg med alltfler startups som förtjänar uppmärksamhet. När vi ger oss ut på turné får vi möjlighet att hitta de guldkorn som gömmer sig där ute, samtidigt som vi ger Göteborgsregionen en chans att bli representerade på listan ”, säger Marie Alpman, reporter på Ny Teknik som leder arbetet med att sålla fram den slutliga 33-listan.

33-listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden . Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att platsa på listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2009.

Post Comment