Hem NyheterForskning De senaste forskningsrönen kring äldres hälsa presenteras

De senaste forskningsrönen kring äldres hälsa presenteras

Publicerat av: Redaktionen

Vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola, pågår flera stora nationella forskningsprojekt kring äldres hälsa.

De senaste forskningsrönen kring äldres hälsa presenteras 3Den 12 september presenterar forskarna de senaste forskningsrönen för deltagarna i projekten. Media är välkommen att träffa de ansvariga forskarna.

Vid institutionen för hälsa på BTH bedrivs flera långsiktiga forskningsprojekt kring åldrande och hälsa, bland annat det så kallade SNAC-projektet, Swedish National Study on Aging and Health, som nu är inne på sitt 20:e år. I projektet undersöks karlskronabor som är 60 år och äldre, med syftet att öka kunskapen om åldrandet och vilken roll omgivning, livsstil och tidigare omständigheter har för hälsan och välbefinnandet. Fokus för forskningen är framtida behov av vård och omsorg.

Vart tredje år arrangerar forskarna en ”probanddag” där deltagarna i projekten bjuds in för att höra några av forskarna i populärvetenskaplig form berätta om aktuella resultat och tillämpningar från den pågående äldreforskningen.

I år äger probanddagen rum på BTH i Karlskrona och cirka 300 deltagare förväntas komma för att lyssna till de allra senaste forskningsrönen kring äldres hälsa. I år medverkar även författaren och professor emerita Bodil Jönsson som delar med sig av sina tankar om åldrande, tid och teknik. Hon ger sin föreläsning kl 13:00 för deltagarna och för media.

Dag: Torsdag den 12 september 2019
Tid: Klockan 12:00
Plats: Vi ses i receptionen, hus A, Campus Gräsvik, Karlskrona

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>