DesignIT hjälper SME:s att bli mer innovativa
Hem NYHETERFORSKNING DesignIT hjälper SME:s att bli mer innovativa

DesignIT hjälper SME:s att bli mer innovativa

Publicerat av: Redaktionen

Interactive Institute har beviljats drygt nio miljoner kronor under tre år från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Projektet DesignIT ska driva forsknings- och innovationsprojekt med testbäddar och med små och medelstora företag (SME)DesignIT hjälper SME:s att bli mer innovativa 2. Målet är att SME:s ska utveckla fler prototyper och innovationer inom bland annat transport, besöksnäring samt hälsa och sjukvård.

Projektet ska bidra till att utveckla företagens kompetens och erfarenhet inom innovation, interaktionsdesign och användarupplevelser. Alla små och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten är välkomna att delta i projektet, oavsett tidigare erfarenhet av innovation och forskning. Företagen erbjuds även möjlighet till kompetensutveckling i form av exempelvis workshops och föreläsningar.

-Vi vill göra det enkelt för SME:s att samverka med oss som forskningsinstitut. Innovationsprojekten kommer vara öppna och anpassningsbara utgående från företagens förutsättningar för deltagande. Vi vill helt enkelt sänka tröskeln för regionens företag att inleda ett samarbete med oss, säger Anna Sirkka, Studio Director Piteå, Interactive Institute Swedish ICT.

– I projektet får företagen möjlighet att arbeta med innovation tillsammans med testbäddar utifrån verkliga utmaningar. Vi vill visa på värdet av att arbeta användarcentrerat och behovsstyrt och vi tror att våra metoder för tillämpad forskning även kan nyttjas av regionens företag., säger Sofia Larsson, Senior Researcher Piteå, Interactive Institute Swedish ICT.

– I projektet får företagen möjlighet att arbeta med innovation tillsammans med testbäddar utifrån verkliga utmaningar. Vi vill visa på värdet av att arbeta användarcentrerat och behovsstyrt och vi tror att våra metoder för tillämpad forskning även kan nyttjas av regionens företag., säger Sofia Larsson, Senior Researcher Piteå, Interactive Institute Swedish ICT

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>