Hem Nyheter Det digitala sjukhuskonceptet ​Hälsobyn går på export

Det digitala sjukhuskonceptet ​Hälsobyn går på export

Publicerat av: Redaktionen

Det framgångsrika konceptet för Hälsobyn presenteras för internationella beslutsfattare inom hälso- och sjukvården på en konferens inom digital hälsa, där världens bästa innovationer inom hälso- och sjukvården introduceras.

Det digitala sjukhuskonceptet ​Hälsobyn går på export 2

Det digitala sjukhuskonceptet ​Hälsobyn går på export

Tusentals gäster från olika håll i Europa väntas delta i konferensen HIMSS som genomförs i Helsingfors.

I konceptet ingår utöver en nätplattform och applikationer även ett program för utveckling av e-hälsotjänster, digitala vårdplaner för olika patientgrupper, egenvårdsprogram och handböcker samt tjänsteportalen HälsobynPRO för yrkesverksamma inom vården. Hälsobyn kan enkelt exporteras och har väckt intresse hos de internationella beslutsfattarna inom hälso- och sjukvården.

– Hälsobyn, programmet för utveckling av ehälsotjänster har goda förutsättningar att bli en exportprodukt, konstaterar Sirpa Arvonen, ansvarsområdeschef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS). Konceptet hjälper såväl privata som offentliga inom hälso- och sjukvården att på ett kostnadseffektivt sätt producera e-hälsotjänster för olika patientgrupper.

Hälsobyns framtid och framgångshistoria på HIMSS 11-13 juni

Konferensen ordnas i Helsingfors den 11–13 juni. Hälsobyn presenteras på två mässavdelningar i Finska Paviljongen På HNS, Helsingfors universitets och Helsingfors stads gemensamma avdelning (6b60) presenteras Hälsobyn ur patientens perspektiv.

På mässavdelningen Health Village (6a30) presenteras Hälsobyns framgångshistoria. Dessutom tar man en titt på Hälsobyns framtid: hur utvidgar datasjöar ”data lakes” användningen av artificiell intelligens (AI) och monitorering och insamlande av värden via IoT Hälsobyns tjänsteutbud?

Samarbetspartnerna Microsoft, Tieto och Innofactor presenterar sig. Företagen berättar hur de har bidragit till Hälsobyns framgångshistoria. De kliniska experter som varit med om att skapa Hälsobyn berättar hur den verksamhetsförändring som digitaliseringen innebär har beaktats.

Vad är HIMSS & Health 2.0?

HIMSS & Health 2.0 ordnas i Messukeskus i Helsingfors den 11–13 juni. Konferensen samlar världens bästa innovationer inom digital hälso- och sjukvård samt företag, experter, beslutsfattare och nystartade företag inom branschen i Messukeskus. Över 2 000 inflytelserika personer inom branschen bekantar sig tillsammans med de senaste innovationerna och trenderna. Hälsobyn presenteras på avdelningarna 6a30 och 6b60.

Vad är Hälsobyn?

Teveuskylä.fi är en nättjänst inom specialiserad sjukvård som har utvecklats tillsammans med patienterna. Tjänsten erbjuder information och stöd för alla, vård för patienter och verktyg för vårdpersonalen. Tjänsten består av virtuella hus, tjänstekanalen Omapolku, digitala vårdvägar samt HälsobynPRO, som är avsedd för yrkesverksamma inom vården. Hälsobyn gör det enklare att självständigt söka information och hantera sina uppgifter. Dessutom blir egenvården och den egna uppföljningen genom olika mätningar enklare. Via de digitala tjänsterna får patienten bättre och övergripande stöd än tidigare. Vårdpersonalen får stöd för sitt beslutsfattande i och med att patienten producerar information om egen uppföljning samt symtombedömningar.Nu 2019 finns det redan 32 hus. Hälsobyn underhålls och utvecklas genom samarbete mellan de finländska universitetssjukhusen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>