DigitaL bjuder in till diskussionsforum kring digitalisering av vården
Hem EVENEMANG DigitaL bjuder in till diskussionsforum kring digitalisering av vården

DigitaL bjuder in till diskussionsforum kring digitalisering av vården

Publicerat av: Redaktionen

DigitaL står för “Lärande i en digitaliserad region” och är ett samarbete mellan Högskolan Väst, Göteborgs Universitet och Västra Götalandsregionen. Den 18 maj arrangerar man ett heldagsmöte kring digitalisering av vården och bjuder in alla som är intresserade av att diskutera ämnet.

Syftet med DigitaL är att bygga upp en långsiktigt bärkraftig och internationellt ledande forskningsmiljö med fokus på området lärande i det digitaliserade arbetslivet. Tanken är att kunna stödja regionens aktörer att möta de utmaningar och kompetensbehov som skapas i ett digitaliserat arbetsliv samt att utgöra en arena för innovation och utveckling inom området. Detta vill man uppnå genom att erbjuda en excellent forskningsmiljö.

Heldagsseminariet ämnar skapa en överblick över regionens forskning inom e-hälsa, digitaliseringen av vården och hälsoinformatik. Genom diskussioner vill man hitta gemensamma frågeställningar som kan bidra till forskning av än högre kvalitet. Några av frågeställningarna som man hoppas belysa är:

  • Vad betyder digitalisering för dokumentation i vården och vilka implikationer har den för professionell kompetens?
  • Hur förändrar digitaliseringen medborgares tillgänglighet till vård och vad betyder den för vårdens organisering?
  • Förändras behoven av professionell kompetens när patienter bidrar med egna data och kunskap om sin hälsa?
  • Kan digitalisering bidra till en mer jämlik vård?

Intresseanmälan sker till: http://bit.ly/digitalvard

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>