Digital senioryoga för ökat välmående bland äldre
Hem NYHETER Digital senioryoga för ökat välmående bland äldre

Digital senioryoga för ökat välmående bland äldre

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Seniormässan i Stockholm denna vecka har det digitala hälsoföretaget Yogobe tagit fram ett program med senioryoga.

Digital senioryoga för ökat välmående bland äldre 2Programmets syfte är att introducera och vägleda personer över 65 år till en regelbunden yogapraktik.

– Det är en vanlig missuppfattning att man måste vara ung och smidig för att yoga. Därför har vi tagit fram ett anpassat program med senioryoga som gör det enkelt för äldre att komma igång och våga prova på yoga hemma, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.

Med ett tolv veckor långt program introduceras och vägleds äldre personer till en regelbunden yogapraktik. Oavsett om man är pigg och lever ett aktivt liv eller har begränsad rörlighet så kan man utföra klasserna utifrån sina individuella förutsättningar.

Senioryoga kan öka välmåendet och förebygga skador

I takt med att man blir äldre blir det allt viktigare att upprätthålla rörlighet, styrka och balans för att undvika fall och skador. Inom yogan arbetar man med alla tre områden. Både muskler och skelett stärks. Yogans fokus bidrar dessutom till att skapa harmoni och utökad mental balans. Den kan även bidra till att man blir tryggare i sig själv.

Fakta: Så stärker senioryoga välmåendet

  • Balansen förbättras
  • Kroppens muskler och leder stärks
  • Cirkulationen i kroppen ökar
  • Kroppens rörlighet bli större
  • Bidrar till förbättrad sömn
  • Skapar lugn och ro i kropp och sinne
  • Minskar oro
  • Ger ett ökat fokus

Mer information om programmet finns här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>