Digital tipsrunda ska locka till rörelse och kunskap

Nu lanseras den digitala tipspromenaden Xrundan på flera ställen i Sölvesborgs kommun.

Digital tipsrunda ska locka till rörelse och kunskap

Tipspromenaden är en hälsosatsning med syfte att göra det roligt att motionera samtidigt som man får kunskap på köpet.

Varje vecka kan deltagare vinna fina priser.

Sölvesborgs kommun satsar på att utöka möjligheterna för roliga och inspirerade aktiviteter utomhus med både aktivitets- och xrundor utsatt på olika platser i kommunen.

– Friskvård och rörelse är viktigt. Vi hoppas med etableringen av xrundan att även den gör det enklare och roligare för invånare att ge sig ut i sin närmiljö på ett inspirerande sätt. En stor fördel är att det finns frågor anpassat för både barn och vuxna, säger Maria Torstensson, folkhälsostrateg i Sölvesborgs kommun.

Xrundan består av 15 frågor som byts ut varje söndag mot nya. När man har registrerat sig i appen är det bara att snöra på sig bekväma skor, ladda mobilen och ge sig ut för att scanna QR-koder. Xrundan finns på fem olika platser i kommunen: Hälleviksrundan, Hörviksrundan, Mjällbyrundan samt Slottsrundan och Svarta Ledsrundan i Sölvesborg.

– Det bästa priset är ju att alla som deltar får gratis och rolig motion. Men utöver det har fem deltagare varje vecka möjlighet att vinna presentkort på 100 kronor från Handelsföreningen Sölvesborg. Både deltagare som har flest rätt på veckans frågor och lottning bland alla som gått rundan kan bli en vinnare, berättar Maria.