Digitalt verktyg ska öka ungas välmående
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Digitalt verktyg ska öka nu ungas välmående

Digitalt verktyg ska öka nu ungas välmående

Publicerat av: Redaktionen

Resistant Minds vill flytta fokus från psykisk ohälsa till psykisk hälsa.

Nu testas startupbolagets digitala verktyg med framgång på en rad skolor, bland annat på gymnasieskolan i Kramfors.

Resistant Minds är ett utbildningsföretag inom området mental friskvård och psykisk hälsa.

Startupbolaget har bland annat tagit fram ett utbildningspaket i ”välmåendecoaching” för elevhälsan som nu också digitaliseras för att enklare kunna spridas.
Hösten 2021 lanserades även den digitala tjänsten Välmåendekollen, som kan användas av såväl företagshälsovården som elevhälsan, primärvården och barn- och ungdomspsykiatrin.

– Preventiva insatser är sannolikt det enda som förmår bryta den negativa trenden och det är dags att flytta fokus från behandling till hälsofrämjande åtgärder, säger Tomas Lönn, vd och grundare av Resistant Minds.

Resistant Minds är ett av bolagen som deltagit i Youth Wellness Accelerator 2021, BizMakers program för startupbolag med digitala lösningar som ska motverka psykisk ohälsa hos barn och unga.

Genom att delta i programmet har Resistant Minds etablerat värdefulla kontakter med programmets partners, främst Region Västernorrland.

– Stödet har varit mycket värdefullt och har bland annat resulterat i projektet med gymnasieskolan i Kramfors. Det ger möjligheter att snabbare utveckla vårt bolag, säger Tomas.

Anders Söderlind, verksamhetsutvecklare på Region Västernorrland, ser stora fördelar med Resistant Minds filosofi att arbeta förebyggande.

– Det är helt rätt sätt att angripa problemet med psykisk ohälsa. Tyvärr har stora delar av vårt samhälle inte kommit till detta fundamentalt ändrade synsätt. Den paradigm som tyvärr i stora delar fortfarande råder är att vi ska bota de som mår sämst för att komma till rätta med ohälsoproblemen, säger Anders.

Digitalt verktyg ska öka ungas välmåendeAnders Söderlind ser fram emot fortsatt samarbete med Resistant Minds.

– Jag ser möjlighet till många samarbeten framöver mellan dem och vården, primärt i att ställa om perspektivet hur psykisk ohälsa ska hanteras. Vi har idag ett pågående projekt med gymnasieskolorna i Kramfors kommun. Nästa steg i detta arbete är att jobba med perspektiven inom primärvården, säger Anders.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>