Dr Teddy Batanghari, medgrundare av Kairos Healthcare och före detta VD för Summit Healthcare i Indonesien, blir senior rådgivare till Brighter.
Hem NYHETER Dr Teddy Batanghari, medgrundare av Kairos Healthcare och före detta VD för Summit Healthcare i Indonesien, blir senior rådgivare till Brighter.

Dr Teddy Batanghari, medgrundare av Kairos Healthcare och före detta VD för Summit Healthcare i Indonesien, blir senior rådgivare till Brighter.

Publicerat av: Redaktionen

Brighter AB (publ) meddelar idag att medicine doktor Teddy Batanghari kommer att fungera som senior rådgivare till Brighter.

Dr Teddy Batanghari, medgrundare av Kairos Healthcare och före detta VD för Summit Healthcare i Indonesien, blir senior rådgivare till Brighter. 2Dr Batanghari kommer att rådge Brighter i olika frågor, exempelvis de som är relaterade till marknadsintroduktionen av Actiste i och utanför Indonesien. Dr Batanghari är baserad i Jakarta, Indonesien, där han är en av grundarna till Summit Healthcare, regionens ledande medicinska utbildnings- och simuleringsföretag för utveckling av vårdpersonal och löpande vårdundervisning i Indonesien.

Dr Batnghari är också en av grundarna av Kairos Healthcare, en innovativ distributör av medicinteknik i Indonesien.

Dr Batanghari har djup erfarenhet från mång områden inom vårdbranschen likväl som från finansbranschen. Han utexaminerades med en BA i bioteknik vid University of California San Diego 1984, blev medicine doktor fyra år senare vid Washington University Medical School i St. Louis och certifierades som barnläkare och fick klinisk utbildning i barnendokrinologi vid St Louis Children’s Hospital.

Dr Batanghari fick 1995 också en MBA i International Finance and Health Care Management vid Northwestern University, Kellogg School of Management.

Dr Batanghari har bland annat arbetat som VD för det prestigefyllda Indonesiska sjukhuset Pandai Indah Kapuk och utsågs 2016 till VD för Summit Healthcare 20117 till VD också för Kairos Healthcare.

Summit Healthcare har en central position i den indonesiska diabetesmarknaden, med flera certifierade program. Kairos Healthcare är ett distributionsföretag för medicinteknik med ambitionen att ge den indonesiska marknaden tillgång till innovativ, kostnadseffektiv och effektiv vårdteknik. Dr Batanghari är en av Kairos Healthcares grundare.

”Jag är glad att jobba med Brighter, eftersom bolaget inte bara har enastående teknik och vision – man är dessutom mycket engagerade i olika program för att hjälpa människor med diabetes i Indonesien,” säger Dr Batanghari.

Indonesien är världens fjärde största land befolkningsmässigt och har drabbats svårt av diabetes. Uppskattningar från International Diabetes Foundation förutsäger att diabetes kommer att växa med 64% i Indonesien till 2045.

Brighter är en partner i Mampu Indonesia, ett privat offentligt partnerskap med den indonesiska regeringen för att hjälpa till att stävja spridningen av diabetes.

”Teddy är en värdefull rådgivare för oss, då han vet allt om vården i Indonesien och känner alla betydelsefulla personer. Jag är väldigt glad att regelbundet kunna konferera med honom,” säger Brighters VD och grundare Truls Sjöstedt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>