Dynamic Code och Oriola i nytt samarbete

Dynamic Code har ingått ett nytt samarbete med Oriola.

Dynamic Code och Oriola i nytt samarbete 1
Anne Kihlgren, VD för Dynamic Code

Oriola erbjuder ett komplett utbud av tjänster inom logistik och distribution till apotek och läkemedelsföretag i hela Norden.

Samarbetet innebär att Dynamic Codes hela sortiment av diagnos- och hälsotester nu finns tillgängligt för apoteksmarknadens e-handel, såsom Kronans Apotek, Apohem, Apotea och Lloyds Apotek.

Dynamic Codes moderna diagnos- och hälsotest tillåter konsumenten/patienten att ta en aktiv roll i vårdkedjan och minskar dessutom risken för överförskrivning av antibiotika, genom snabba och säkra diagnoser.

Konsumenten/patienten tar själv provet hemma, hämtar sitt testsvar online och har möjlighet att direkt få kontakt med en läkare för e-recept baserat på ett säkert testsvar, allt utan att behöva lämna hemmet. Fördelarna med konceptet innebär mindre stress och onödig oro, ingen väntetid samt snabbare och säkrare diagnoser.

”Genom samarbetet med Oriola kan fler få tillgång till våra healthtechlösningar. Vi stödjer också apotekens samarbete med olika vårdgivare fullt ut. De digitala vårdgivarna har genom oss möjlighet att ställa säkra diagnoser på distans för de vanligaste infektionssjukdomarna. Under 2019 så kommer vårt sortiment utökas inom kategorin med tester för halsfluss och urinvägsinfektion”, säger Anne Kihlgren, VD för Dynamic Code.

Anne berättar vidare att Dynamic Code kontinuerligt arbetar med att utveckla nya test i nära samarbete med forskare, digitala vårdgivare, specialistkliniker och apoteksbolag. Testen erbjuds dels via egen e-handel samt via apotekskedjor och vårdkliniker.