E-hälsa på Vitalis lockar internationella delegationer
Hem NyheterE-hälsa E-hälsa på Vitalis lockar internationella delegationer

E-hälsa på Vitalis lockar internationella delegationer

Publicerat av: Redaktionen

Vitalis, Nordens ledande mötesplats för e-hälsa, blir alltmer internationell.

E-hälsa på Vitalis lockar internationella delegationer 2

Iris Öhrn, Business Region Göteborg

I år kommer besöksdelegationer från Kina, Indien och Baltikum och rekordmånga utställare från bl a USA, Japan, Israel och Taiwan. – Vitalis på Svenska Mässan lockar på global nivå, säger Iris Öhrn på Business Region Göteborg, som samordnar delegationer från bl a Indien och Baltikum.

Årets Vitalis – konferensen och utställningen som visar digitaliseringens stora möjligheter inom sjukvård, hälsa och omsorg – blir den största hittills.

Långt över 200 utställare från när och fjärran visar upp innovativa lösningar under mässdagarna 21–23 maj i Göteborg.

Det blir också det mest internationella eHälsomötet som hållits i Sverige. Över 50 föreläsningar, av nästan 400, hålls på engelska och på utställarsidan har det internationella inslaget vuxit kraftigt. Bland de 70-talet nya utställarna för året märks bl a Alive Sciences, Hyland Healthcare,Spectralink och Teletracking från USA, Takeda Pharmaceutical från Japan, Aeroscout från Israel och Revlis Biotech från Taiwan.

På besökarsidan kommer delegationer från både Kina och Indien med inflytelserika representanter för sjukvård och life science-industrin.

Dessutom kommer en delegation från ScanBalt, regionrepresentanter för Estland, Lettland, Litauen, Tyskland och Nederländerna.

Iris Öhrn på BRG, Business Region Göteborg, som samordnar delegationer från bl a Indien och Baltikum, menar att Vitalis innehar en särställning som eHälso-möte i Norden.

– Vitalis lockar på global nivå, det finns inget liknande event. ScanBalt har till exempel ett stort fokus på digital hälsa – och då är Vitalis en perfekt plattform.

– Från indiskt håll har man stora förväntningar på Vitalis. Man ser det som en unik möjlighet att dela erfarenheter och utveckla samarbetsprojekt, säger hon.

Under konferensen samarbetar Vitalis bl a med Business Region Göteborg för att de internationella gästerna ska få ut så mycket som möjligt av besöket.

– Vi jobbar också långsiktigt med ambassader, myndigheter, leverantörer och stora branschorganisationer för att väcka intresse för delegationsresor och få fler utländska deltagare på Vitalis, berättar Håkan Arenvid, Sales Executive, Vitalis. Nordisk eHälsa ligger i absolut framkant. Därför vill också fler och fler komma till Vitalis på Svenska Mässan. Vi har intressanta samtal med t ex Kanada, Australien, Portugal och Nederländerna för kunskapsutbyte och delegationer de kommande åren.

Vitalis roll som internationell mötesplats växer år för år.

– Sverige och Norden ses av många som föregångare inom eHälsa, vi är med och driver utvecklingen och användningen av välfärdsteknik. Därför blir också Vitalis attraktivt. Vi kan visa alla nya affärsmöjligheter och dessutom erbjuda matchmaking och nätverkande. Vitalis har fått stort genomslag i USA i samband med HIMSS, världens största eHälsokonferens och mässa, som i år går i Orlando. Där medverkar Vitalis tillsammans med bl a eHälsomyndigheten, SKL, Inera, Socialdepartementet och Swedish Medtech. Det är jätteviktigt att vi syns där och driver de här frågorna. Vi har fått en fantastisk bra respons de senaste åren, som har lett till givande samarbeten och en rad nya utställare, säger Håkan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>