Earth Hour – Folktandvården släcker för en ljusare framtid
Hem NYHETER Earth Hour – Folktandvården släcker för en ljusare framtid

Earth Hour – Folktandvården släcker för en ljusare framtid

Publicerat av: Redaktionen

På Folktandvården Stockholm tar vi ständigt nya steg mot en klimatsmart och hållbar framtid, bland annat genom att byta ut plast mot biobaserade material.

Earth Hour – Folktandvården släcker för en ljusare framtid 2Vi är också med i Earth Hour 2019.

Lördag den 30 mars 2019 klockan 20:30–21:30 är det dags för Earth Hour, världens största miljömanifestation som går ut på att människor världen över släcker ljuset under en timme. Kampanjen är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar.

– Hållbarhet och klimatfrågor är viktigt för oss på Folktandvården och självklart vill vi stötta Världsnaturfondens årliga initiativ Earth Hour, säger Mia Stenborg, kvalitets- och miljöstrateg på Folktandvården Stockholm

Under Earth Hour-veckan engagerar vi bland annat kunder och medarbetare att via vår hemsida delta i en Earth Hour-tävling på temat mat och klimat, med chans att vinna ekologiska, vegetariska matkassar.

Att minska sin miljöpåverkan genom att äta mer växter och mindre kött är både klimatsmart och hälsofrämjande. Mindre rött kött och mer frukt och grönt minskar riskerna för hjärt- och kärlsjukdom, enligt Livsmedelsverket. Godis och socker ger lite näring och innebär därför onödig klimatpåverkan. Mindre socker är också bra för dina tänder.

Hälsofrämjande och miljöanpassad tandvård

Folktandvården Stockholm arbetar för en långsiktigt hållbar utveckling. Vi erbjuder en hälsofrämjande och miljöanpassad tandvård och är miljöcertifierade sedan år 2005. Några av de saker vi arbetar med:

  • Utbyte av plastförkläden och plastsopsäckar mot biobaserade material.
  • Övergång från kallelser på papper till sms-kallelser, om kunden inte särskilt önskar en papperskallelse. Under 2018 minskade antalet pappersutskrifter med över 500 000 jämfört med 2016.
  • Utfasning av miljöbelastande läkemedel, till exempel Diklofenak där Folktandvården minskat förskrivningen med 55 procent under 2018.
  • Återanvändning av IT-utrustning. 2018 gav det en miljöbesparing på 26 ton i koldioxidekvivalenter.
  • Fortsatt satsning på förebyggande tandvård för barn och unga och på sköra äldre som tappat kontakten med tandvården. Folktandvårdens viktigaste hållbarhetsmål är förbättrad tandhälsa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>