eHälsomyndigheten stärker sin position med medlemsskap i eSam
Hem Nyheter eHälsomyndigheten stärker sin position med medlemsskap i eSam

eHälsomyndigheten stärker sin position med medlemsskap i eSam

Publicerat av: Redaktionen

eHälsomyndigheten är ny medlem i eSam, e-samverkansprogrammet som med hjälp av digitala lösningar vill göra vardagen enklare, öppnare och effektivare för privatpersoner och företag.

Genom medlemskapet stärker eHälsomyndigheten sin position som en samlande och ledande kraft inom e-hälsa.

eSam är ett samarbete för digital samverkan mellan myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Syftet med eHälsomyndigheteneSam är dels att förenkla för privatpersoner och företag och dels att utnyttja digitaliseringens möjligheter för att skapa en öppnare förvaltning och effektivare verksamheter.

För eHälsomyndigheten innebär medlemsskapet i eSam att e-hälsofrågorna är prioriterade även hos andra myndigheter och att vi får ännu ett viktigt forum för samverkan inom digitaliseringsområdet, menar generaldirektör Torsten Håkansta.

eSam utgår bland annat från händelser i människors liv för att förenkla vardagen för medborgarna. Myndigheterna kan utveckla gemensamma digitala myndighetstjänster; Gå till arbete, Efterlevande, Nyanlända, Vänta och få barn samt Starta och driva företag.

eSam verkar på den taktiska nivån, mellan den strategiska nivån med regeringen och Rådet för digitalisering av det offentliga Sverige, och den operativa där myndigheter, kommuner, landsting och den privata sektorn finns, säger Ewa Carlsson, chef för eSams kansli.

http://www.ehalsomyndigheten.se/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>