eHealth Award 2017 nu öppet för registrering
Hem EVENEMANG eHealth Award 2017 nu öppet för registrering

eHealth Award 2017 nu öppet för registrering

Publicerat av: Redaktionen

Igår lanserades eHealth Award, ett samarbete mellan Vitalis, Nordic Connected Health Star Track, Cerner och Sahlgrenska Science Park.

Utmärkelsen riktar sig till svenska småföretag inom digital eHealth Award 2017 nu öppet för registrering 2hälsa och går i linje med regeringens och SKL’s “Vision e-hälsa 2025”, som innebär att Sverige ska bli bäst i världen på att tillvara ta alla möjligheterna eHälsa ger.

Lanseringen ägde rum under ett fullsatt event hos Sahlgrenska Science Park i Göteborg, där bland annat Agneta Karlsson, statssekreterare på Socialdepartementet, talade.

– eHealth Award sätter hela eHälsofrågan och visionen på kartan. Det är viktigt för regeringen att vi verkligen får genomslag för våra ambitioner på det här området, och att så många aktörer som möjligt känner till visionen och kan bidra till att den uppfylls, säger Agneta Karlsson.

eHealth Award är öppen för svenska småföretag som har en innovativ lösning inom digital hälsa eller en produkt som redan har påvisat fördelar för patient, vårdgivare och/eller vårdorganisation. Vinnaren presenteras av folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström på Vitalis den 25 april.

Med slutanvändaren i fokus

Initiativet har en jury med representanter från svensk vård och omsorg, politik och industri. Jurymedlemmarna Anette Åquist Falkenroth, medicinsk informationsdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset och Emma Spak, ledamot i styrelsen för Läkarförbundet, lyfter fram att det intressanta med eHealth Award är att de sökandes produkter eller lösningar ska ha testats i praktiken samt ha utvecklats i samråd med slutanvändaren.

– Samarbetet kring eHealth Award är ett naturligt led i den utveckling vi har inom området, säger Anders Persson, affärsrådgivare med ansvar för digital hälsa, Sahlgrenska Science Park.

Läs mer och klicka vidare på registrera ditt företag här: http://www.vitalis.nu/Massa/Vad-hander-pa-Vitalis-2017/eHealth-Award-2017/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>