eHealth Award prisar svenska uppstartsbolag i e-hälsobranschen
Hem NYHETERE-HÄLSA eHealth Award prisar svenska uppstartsbolag i e-hälsobranschen

eHealth Award prisar svenska uppstartsbolag i e-hälsobranschen

Publicerat av: Redaktionen

eHealth Award prisar uppstartsbolag med innovativa lösningar för hälso- och sjukvården som bidrar till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter.

eHealth Award prisar svenska uppstartsbolag i e-hälsobranschen 1

Marianne Larsson inleder kickoff i Malmö för utmärkelsen eHealth Award 2019

Utmärkelsen baseras på regeringens och SKL:s Vision e-hälsa 2025.

För att förverkliga regeringens och Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) vision om att Sverige ska bli världsbäst på e-hälsa krävs nya digitala lösningar, eHealth Award prisar de bästa av dessa.

– Många av de nya digitala lösningarna som behövs för att hälso- och sjukvården ska klara de utmaningar vården står inför finns redan idag. Många av innovationerna är dessutom utvecklade här i Sverige, det är dessa som eHealth Award uppmärksammar och prisar, säger Marianne Larsson, chef för Nya branscher på Innovation Skåne och projektledare för HealthTech Nordic samt jurymedlem för eHealth Award.

eHealth Award instiftades 2017. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Innovation Skåne-ledda projektet HealthTech Nordic, Vitalis, Cerner och Sahlgrenska Science Park.

Tidigare års vinnare:

  • 2018: Kontigo Care, som utvecklat ett digitalt verktyg för att upptäcka och minska risken för återfall i beroendevården
  • 2017: Coala Life, som utvecklat ett digitalt stetoskop för hjärtmonoterring på distans

Anmälan till eHealth Award 2019 öppnar 24 januari i samband med en kickoff i Malmö. Vinnaren presenteras under invigningsceremonin av Nordens ledande eHälsomöte, Vitalis, i Göteborg den 21 maj. Det vinnande företaget får 50 000 kronor samt konsulttjänster till ett värde av 80 000 kronor. Juryns bedömningskriterier utgår från Vision e-hälsa 2025.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>