Elekta levererar avanceradcancervård till Stockholmsregionen
Hem NyheterCancervård Elekta levererar avanceradcancervård till Stockholmsregionen

Elekta levererar avanceradcancervård till Stockholmsregionen

Publicerat av: Redaktionen

Elekta meddelade i dag att bolaget har tecknat ett avtal med Stockholms läns landsting om att utrusta cancercentren och strålterapiavdelningarna på Södersjukhuset (SÖS) och Nya Karolinska Solna (NKS).

Elekta levererar avanceradcancervård till Stockholmsregionen 2Avtalet följer efter en avsiktsförklaring som undertecknades 12 december 2017.

Enligt överenskommelsen ska SÖS förvärva fyra toppmoderna Elekta Versa HD cancerbehandlingssystem inklusive mjukvara. Dessutom kommer Elektas brachyterapilösningar med Flexitron efterladdare att användas på NKS för att hjälpa till att behandla patienter med olika cancertyper, som prostatacancer, huvud- och halscancer samt gynekologisk cancer.

-Vi är glada att kunna hjälpa SÖS förbättra sin strålterapiavdelning med Elektas avancerade Versa HD-system och att leverera våra överlägsna brachyterapilösningar till NKS. SÖS håller på att skapa en knutpunkt för cancerbehandling i Stockholmsområdet och vi tycker at det är spännande att vara en del av den utvecklingen.

-Deras investeringar i nya Versa HD linjäracceleratorer kommer att ge patienterna bättre tillgång till en ledande strålbehandling, säger Richard Hausmann, vd och koncernchef för Elekta.

Elekta meddelade i december 2017 att bolaget ska leverera all utrustning till SÖS strålterapiavdelning och brachyterapilösningar till NKS. Det totala värdet på ordern uppgår till 160 MSEK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>